Nokian tuotekehitysosaston talousihmiset tilasivat perjantaikahveilleen Nokia 5230 -puhelimen kakkuversion ja puhelimeen tietenkin SIM-kortti -pikkuleivät. Tässä kakut, pikkuleivät löytyvät täältä.

 

 

 

 

TYÖVAIHEET:


Tein kaksi 5 munan tummaa, pyöreää kakkupohjaa, sillä en jaksanut ruveta säätämään unelmatorttupohjien kanssa. Leikkasin molemmista pohjista kaksi reunaa pois, jolloin muodostuneen kuvion päädyt jäivät kaareviksi, niin kuin kännykässäkin. Leikkasin pohjat kolmeen osaan ja kostutin kunkin osan kaakaolla.

Täytteeksi laitoin Mariannemousse -täytteen ilman liivatetta. Lisäksi korvasin Marianne-suklaan levyllä Fazerin Sinistä ja Marianne-rouheella. Annoin täytettyjen pohjien ”tekeytyä” yön yli jääkaapissa muovikelmuun käärittyinä.

Täytettyjen pohjien päälle laitoin suklaasokerikreemin eristämään kosteutta (ks. Kinuskikissan ohje) ja siihen päälle sitten marsipaanit.

Pinkissä kakussa on tavallista vaaleanpunaista marsipaania, jonka värjäsin halutun väriseksi Wiltonin Rose-pastavärillä. Kamera-aukko on valmista mustaa sokerimassaa ja harmaaksi värjättyä marsipaania. Harmaata marsipaania saa, kun värjää esim. valkoista marsipaania mustalla pastavärillä. Mitä enemmän väriä laittaa, sen harmaampi lopputulos. Leikkasin kaulittuun pinkkiin marsipaaniin kolon, johon laitoin tuon kameraosion ja kaulitsin osat kiinni toisiinsa. Näin levystä tuli jälleen yhtenäinen. Kakun alareunaan laitoin harmaaksi värjätyn marsipaanikaistaleen, jota taittelin muutaman kerran yläreunasta. Näin osa harmaasta kaistaleesta tuli paksummaksi. Kiinnitin kaistaleen pinkkiin pohjaan valmiilla sokerikuorrutteella. Paksuun, harmaaseen osioon piirsin marsipaanityökaluilla erilaisia nappuloita, joita oikeassa kännykässä on kyseisessä kohdassa. (Piirrokset eivät näy kuvissa, sillä en ottanut lähikuvia niistä.) Pinkin osan kirjoitukset tein myös marsipaanityökaluilla kuten myös harmaassa kakussa olevat kirjoitukset ja kuviot.

Harmaa kakku on harmaaksi värjättyä marsipaania. ”Näyttö” on valmista mustaa sokerimassaa. Kaulitsin sen suoraan kiinni harmaaseen marsipaaniin, en siis tehnyt ensin koloa kuten kamera-aukon yhteydessä. Kakun reunoilla on erillinen harmaa marsipaanikerros, jota taitoin jälleen kakun päällä olevasta reunasta. Kiinnitin marsipaanikerroksen alla olevaan marsipaanikerrokseen valmiilla sokerikuorrutteella.

(pastaväri= leipomistarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa myytävä geelimäinen elintarvikeväri)

KOMMENTIT:Visioni kakun suhteen muuttuivat koko ajan viime metreille asti. Alkuperäinen ideani oli tehdä myös sininen kännykkäkakku, kun kännykkään on kerran useita erivärisiä vaihtokuoria. Jouduin luopumaan ideasta viime hetkillä monestakin syystä. Kolmas kakku oli kyllä jo jääkaapissa täytettynäkin…

Pinkkiin kakkuun olen suht tyytyväinen, sen harmaaseen helmaosioon en. Harmaaseen kakkuun en ole alkuunkaan tyytyväinen, mutta ei auttanut itku markkinoilla, sillä juoksin kelloa vastaan taas kerran. Näytöstä tuli lopulta liian iso ja vaikka mitä muuta. Se jäi eniten harmittamaan, että kaksikosta ei mielestäni tunnista, että kummassakin kakussa on kyseessä sama puhelin, eri suunnasta vain  Mutta kakun tilaaja oli innoissaan kakuista ja sehän se pitäisi olla pääasia.