Tein nämä piparit vain koemielessä sillä halusin kokeilla lähikaupasta hankittua vähän tavallista solakampaa sydän-muottia. Halusin lisäksi leikkiä pikeerillä ja testata erilaisia tekniikoita.

Tarkoitukseni oli tehdä pelkästään mustavalkoisia sydämiä, mutta valkoinen pikeeri loppui kesken ja vaaleanpunaista oli jäljellä.

Viivamarmorointia oli tarkoituskin kokeilla, pistemarmorointia ei. Eräs toinen kokeilu epäonnistui, joten se muuttui pistemarmoroinniksi ;) Olen tosi tyytyväinen tuohon viivamarmorointiin, sillä se on älyttömän helppo tehdä ja jälki on nättiä! Ei tuosta pistemarmoroinnistakaan tullut hassumpaa, vaikka en olisi sitä tuolla tavalla toteuttanut, mikäli olisin halunnut alunperinkin kokeilla sitä :)

Päätin kokeilla samalla pikeerin pursottamista jollain erikoisemmalla tyllalla. Käytin tuossa pienehköä tähtityllaa (pienempääkin olisi voinut käyttää). Pikeeri ei ollut ihan tarpeeksi paksua tuohon, vaikken olisi saanut käsivoimin vatkattua sitä enää yhtään paksummaksi. En ole siis tyytyväinen tähän jälkeen. Lisäksi näihin pipareihin olisi sopinut mielestäni jokin yksinkertaisempi reunapursotus, koska pipareiden kuviot ovat tässä pääasiassa. Mutta olin nähnyt tämän tyyppistä pursotusta eräällä ulkomaisella leipomissivustolla ja halusin kokeilla juuri tällaista kuviota.

Mustasta pikeeristä ja pastaväreistä: Olen oppinut Mansikkamäen Ebeltä sen, että mustaan pikeeriin laitetaan lisäksi lakritsikastiketta. Pikeeriä on muuten hankala saada värjättyä pastaväreillä mustaksi. Hankin aiemmin SugarFlairin Extra Black -pastaväriä (on esitelty tässä postauksessa), jota käytin tässäkin pikeerissä. Täytyy sanoa, että se on paljon tehokkaampaa kuin Wiltonin musta väri, niin pikeerin kuin massojenkin värjäyksessä. SugarFlairin värissä on kuitenkin mielestäni yksi haitta: se taittuu vahvasti siniseen. Pestessä esim. mustassa pikeerissä olevia työkaluja vesi on tummansinistä, ei mustaa. Laitoin tähän pikeeriin sekä SugarFlairin että Wiltonin värejä, sillä mielestäni Wiltonin musta vähensi sinisyyttä. Muuten pikeeri oli mielestäni tumman sinistä. Täytyy testailla vielä tulevaisuudessakin, mutta tämä näin alustavana huomiona tiedoksi.