Tätä kakkua meillä on syöty lapsuudesta alkaen joka joulu.






 

Resepti on peräisin äitini Kotiruoka-kirjasta. Omassa, parikymmentä vuotta uudemmassa painoksessa sitä ei enää ole samana versiona.

OHJE:

3 munaa
2 dl sokeria
150 g rasvaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl (maa)pähkinöitä
75 g tummaa suklaata

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet, rouhittu pähkinä ja paloiteltu suklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa 35-45 minuuttia. (Huom. itse alensin lämpötilan 175 asteeseen.)

suklaakuorrute:

200 g tummaa suklaata
100 g voita

Paloittele kattilaan tumma suklaa ja voi. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa alkaa suklaa. Nosta kattila liedeltä ja anna lopun suklaan sulaa.