Naapuriin meni tämä ristiäiskakku. Perheen äiti oli tehnyt vauvalle soman peiton, josta otin mallia kakkuun. Ristiäisten teema nousi muutenkin tuosta peitosta.
Tässä kuva peitossa olevasta alkuperäisestä ristipistotyöstä:

Tekniset tiedot: Pohja on 7 munan, välissä Kinuskikissan mansikkatäytettä, kostutus Rainbowin vadelma-mansikka -pillimehulla, eriste tavallista sokerikreemiä, koristeet marsipaania.

Käytin tässä Ruotsista tuomiani marsipaanipötköjä, mansikanmakuista sekä tavallista vaaleaa. Mansikanmaku sopi hyvin marsipaaniin eikä ollut niin esanssinen kuin pelkäsin. Vaalea marsipaani oli pehmeämpää kuin Suomessa myytävä. Molempia marsipaaneja oli helpompi kaulita kuin suomalaisia. Mutta värjäykseen ne eivät sopineet niin hyvin, ainakaan tuo vaalea. Voin suositella molempien käyttöä.

Lisäsin kakun helmaan kristillisiä kasteeseen liittyviä symboleja, koska toiveena oli nimenomaan kristillinen ristiäiskakku. Kakun edessä ja takana on ristit ja sivuilla kyyhkyset (=Pyhän Hengen symboli).

Ai niin, kokeilin ekaa kertaa pienimuotoisesti maalaamista. Maalasin hameen ja hiuskoristeiden valkoiset pallerot, "sormet", silmän sekä hiusten tummat raidat. Äh, nyt vasta muistin, että poskeenkin piti maalata hento puna näkyviin :(

Tuohon tyttöön olen itse melko tyytyväinen, koska en uskonut onnistuvani noinkaan hyvin Raamatunkohta sen sijaan jäi harmittamaan. Kirjoitin sen mustalla elintarviketussilla, mutta vaikka kuinka annoin pohjan kovettua, kynä tökki marsipaaniin eikä suoltanut mustetta kunnolla Onko jollain antaa vinkkiä, miten onnistuisin paremmin tuossa kynän käytössä?