EDIT: 10.1.2011 yksi kuva lisää

Tein nämä kakut erään Specsavers-liikkeen avajaisiin. Kakkuihin toivottiin koristeeksi kyseisen ketjun logo. Kakut olivat 100 hengelle. Näistä kakuista johtuen äitienpäiväkakkuja ei tänä vuonna sitten tulekaan tähän blogiin. En voinut revetä kahteen paikkaan samaan aikaan enkä varsinkaan, kun paikkojen välissä olisi ollut 250 km.

Logot asetettiin paikoilleen vasta ennen tarjoilua, joten minulla on ainakin toistaiseksi vain kuvat erillisistä kakuista ja logoista.EDIT: Tässä jälkikäteen saamani kuva valmiista kakusta:

Kakkuja oli siis kolme. Yhdessä kakussa on neljä 4 munan vaaleaa kääretorttupohjaa, kostutus mansikka-vadelma -mehulla. Välissä on mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Pursotukset ovat Flora Vispin ja maitorahkan (hyla) sekoitusta. Logo on marsipaania.

Tein logon netistä tulostamani kuvan avulla. Painelin kirjaimet valkoiseen marsipaaniin ja leikkasin sekä liimasin vedellä kiinni vihreään pohjaan. Valkoinen marsipaani on Sallisen luonnonvalkoista marsipaania, jota värjäsin valkoisemmaksi. Vihreä alusta on myös luonnonvalkoista marsipaania, jonka värjäsin Wiltonin lehden vihreällä ja taivaansinisellä pastaväreillä. Keskellä oleva tummempi osuus on maalattu edellä mainittujen värien sekoituksella.

Kakusta oli kuulemma pidetty kovasti ja asiakkaatkin olivat kyselleet sen alkuperää :)

 

OMAT KOMMENTIT:

Logot olisivat olleet mielestäni nätimmät, mikäli olisin voinut maalata tekstin valkoisella. Wiltonin valkoisella värillä maalaaminen ei kuitenkaan onnistu, enkä ehtinyt tähän hätään hankkimaan Squires Kitchenin valkoista pastaväriä.

Gnah, kermavaahdon vatkaan aina liian tönköksi, kun pelkään, että se jää liian löysäksi Ehkä jonain päivänä vielä saan ei-tönkköä vaahtoa...