Edit 28.2. klo 12.40 ks. kirjoituksen loppu

Vanhempani saivat remontoitua talonsa ja pitivät avoimet ovet -päivän. Talosta valmistui samalla hiljaisuuden retriittikoti (eli ihmiset tulevat hiljaisuuden retriittiin esim. viikonlopuksi olemaan hiljaa ). Tein avoimiin oviin muutamia kakkuja.

Pohjana oli 8 munan vaalea kakkupohja, kostutus hedelmämehulla. Täytteenä oli mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä kolmessa välissä. Eristeenä oli normi sokerikreemi. Päällä oli violetiksi värjättyä marsipaania. Liljat ja olivat jäämistöä aiemmista hääkakuista (yllättävän hyvin ovat kestäneet kuljetusta, vaikka kukan kärjet ovatkin kärsineet). Lehdet ovat sävytettyä marsipaania ja näyttivät livenä paljon kirkkaammilta.

Violetista väristä voisin mainita sen verran, että näissä kakuissa sillä oli oma merkityksensä. Nythän vietetään pääsiäistä edeltävää paastoa, joten kirkkovuoden ajankohdan värinä on violetti. Siitä siis sävy myös kakkuihin. Ai miten niin teologi on ollut tekemässä kakkua

Etukäteen ei tiedetty paljonko väkeä tulee, joten varauduttiin kunnolla. Tein lisäksi kaksi kermakakkua sekä gluteenittoman kermakakun. Alla olevassa kuvassa on toinen pääkakuista, joka on vielä ilman koristeita, sillä väkeä tuli vähemmän eikä kakkua ehditty syömään. Laitan kakun kuitenkin tähän, sillä tässä on jälleen sitä röyhelöpursotusta, jota olen halunnut oppia. Väri on hennon fiuletti edelleen.

Pursotukset ovat Flora Vispiä. Täytteenä samat kuin yllä olevassa kakussa. Pohjassa on neljä 4-5 munan kääretorttupohjaa.

Edit:

Kakku löysi syöjänsä, joten pääsin koristelemaan sen. Alla kuva vielä koristellusta versiosta. Koristeet ovat samoja liljoja ja lehtiä mitä yllä olevassa marsipaanikakussa.

Olisin halunnut tehdä Hääyön hääkakuista suunnilleen tällaiset, mutta moni tekijä ratkaisi lopulta sen, etten tehnyt. Alkuperäisen idean tähän sain Taikinaterapiaa-blogista.