EDIT 28.9.2012: HUOM! Tämän kakun kuvat eivät olleet itselläni tallessa, mutta löysin ne Googlen kuvahaun kautta. Siitä johtuen kuvat ovat pieniä. Parempi sekin kuin ei kuvia ollenkaan!

Veljen kaverille lähti toiveesta tällainen yllätyssynttärikakku.



Pohja on 5 munan tumma kakkupohja, kostutus kaakaolla, eristeenä sokerikreemi. Täytteenä kokeilin ekaa kertaa Hellapoliisin Marianne-moussekakun moussea. Toiveena oli siis Pätkis tai Marianne -tyyppinen täyte. Päällys on valmiiksi värjättyä mustaa sokerimassaa. Kirjaimet ovat vaaleammaksi sävytettyä valkoista marsipaania. Kakun helmassa on mustia karkkeja. Päällä lisäksi helmiäistä.
 

Täytteen ohje:

2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Marianne- suklaata
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 5 minuutiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta.

Yhdistä vaahdot ja sula suklaa.

Kuumenna pienessä kasarissa n. 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte kakun väleihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
 

OMAT KOMMENTIT:

Täytteestä tuli sen verran kuohkeaa, että sen voi tehdä halutessaan myös ilman liivatetta. Täytteen makua voisi ehkä vähän vahventaa tilkalla minttulikööriä eli siis liuottaa liivatteet kuumennettuun likööriin.