Ystäväni pitää kovasti The 69 Eyes -bändistä, joten päätin yllättää hänet syntymäpäivän johdosta kyseisellä kakulla. Ystävä tosin itse kertoi aiemmin, että haluaisi nähdä tässä blogissa joskus The 69 Eyes -aiheisen kakun Kieli ulkona

 

Alla lähikuva alkuperäisestä mallilogosta:

Click to open full version
 
Seuraavaksi lähikuva marsipaanilogosta (huomaa helmiäisspray Kieli ulkona):
 
 
Tulostin logon, laitoin paperin kaulitun marsipaanilevyn päälle ja "piirsin" logon marsipaanityökalulla paperin läpi levyyn. Sitten leikkasin logon irti viivoja pitkin. Kaikkia koloja ja reikiä yms en saanut leikattua, koska ne olivat niin pieniä. Ajattelin maalata ne mustalla logoon, jos aikaa jäisi, mutta eipä jäänyt. Kakuntekijöitä ei ole kyllä ajateltu tätä logoa suunniteltaessa Cool

 

 

Kyllä tämä ilman kuumuus sitten jaksaa koetella kakun tekoa. Sokerimassaa työstäessäni se alkoi sulaa joistain kohdin. Sokerikreemikään ei pysynyt kunnolla kuosissaan, varsinkaan kuuman ja pomppivan bussimatkan jälkeen.

Sokerikreemin värjääminen mustaksi ei ota onnistuakseen sitten millään. Käyttämäni pasta-värit toimivat muissa väreissä moitteettomasti. Vinkkinä sanotaan, että kannattaa "värjätä" sokerikreemi ensin kaakaojauheella, jolloin mustaa väriä tarvitsee huomattavasti vähemmän. Vaikka kuinka olen laittanut kaakaojauhetta, mustaa väriä on mennyt aina paljon eikä väri silti ole oikeasti mustamusta. Tämäkin kreemi jäi vähän ruskeaksi, vaikka olin kipannut jo melkoisen määrän mustaa väriä. Gnah. En sitten tiedä, onko oikeasti niin, että kreemistä ei voi saada edes mustamustaa. Vai onko vika jossain muussa. Jos jollain on parempaa tietoa asiasta, kuulisin mielelläni.

Pohjana 5 munan unelmakääretorttupohja (kaakaopohja siis) leikeltynä kolme kerroksiseksi. Välissä Karamelli cakes -blogista bongattu Daim-kinuski -täyte. Päällystin kakun ensin sokerikreemillä (kaakaoversio) ja päällä plänttäsin tuon mustan sokerimassan sekä reunoille peruspursotukset "mustaksi" sokerikreemillä. Mustat kukat ovat sokerimassaa. Kukkien keskusta ja logo ovat itse sävytettyä marsipaania.