Espoon Tuomiokirkkoseurakunta järjesti tuomiokirkossaan nyt pe-la välisenä yönä ns. Hääyön. Pareja vihittiin kirkossa 20 minuutin välein. Seurakunta halusi tarjota vasta-avioituneille myös hääkakut ja kahvit. Minulla oli kunnia tehdä kakut. Tein kakut 150 hengelle, joten kyseessä oli tähän astisen kakkuhistoriani suurin tilaus. (Pahoittelen heikkoja kuvia.)

Tein siis neljä 15 munan kakkua kääretorttulevyistä. Kostutin mansikkamehulla ja väliin laitoin mansikkahilloa sekä diplomaattikreemiä. Pursotukset ovat Flora Vispiä.

Koristeena olleet liljat esittelin jo aiemmin. Lehdiksi päätyivät lopulta muratti-muotilla tehdyt marsipaanilehdet. Laitoin koristeet sokerikuorrutelaatalle, jotta ne kestäisivät kakun päällä kauemmin. Ensimmäinen vihkiminen oli nimittäin klo 17 ja viimeinen klo 02 tienoilla, joten kakuiltakin vaadittiin kestävyyttä.

Itse en ole aivan tyytyväinen näihin. Kukka-asetelmasta jäi puuttumaan jotain. Viime hetkellä vaihdoin myös ruusunlehtiröyhelö-pursotuksen tähtipursotukseksi, vaikka olin treenannut ensin mainittua. Tuossa vaiheessa alkoi olla niin paljon stressiä onnistumisesta, että otin "varman päälle". Röyhelöpursotus olisi ollut paljon romanttisempi

Edit. Uutinen tapahtumasta HS:n nettisivuilla, katso tästä