Kakku meni 6-vuotiaalle pojalle syntymäpäiväkakuksi. Sain valita itse aiheen kakulle ja päädyin kokeilemaan yksinkertaista Spidermania. Vastaavasta aiheesta tehtyjä kakkuja on runsaasti muissa blogeissa.

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

Pohja:
4 munan tumma/kaakao kakkupohja

Kostutus:
sokerivesi

Täyte:
Marinnetäyte

Eriste:
kaakaosokerikreemi

Kuorrutus:
vaahtokarkkimassa

Koristeet:
marsipaania (punainen)
sokerimassaa (musta)


Tein vaahtokarkkimassan valkoisista karkeista ja värjäsin massan Wiltonin Royal Blue -sinisellä, violetilla ja mustalla pastaväreillä. Hämähäkkimiehessä oleva seitti on maalattu mustalla pastavärillä. Piirsin ensin viivat mustalla elintarviketussilla leivinpaperin läpi. Sitten länttäsin piirroksen piirrospuoli alaspäin marsipaaniin ja silitin kuvaa varovasti kädellä. Kun nostin leivinpaperin, tussi oli jättänyt viivat, joiden mukaan maalasin varsinaisen seitin. Huom! Tässä kuvassa molemmat puolet kasvoista olivat identtisiä, joten ei haitannut, että marsipaanille tuli oikeasti peilikuva alkuperäisestä mallista.

OMAT KOMMENTIT:

Tuo sinisen sävy jäi vähän harmittamaan. Vaahtokarkkimassassa on mielestäni se huono puoli, että sitä on mielestäni vaikein värjätä verrattuna marsipaaniin ja sokerimassaan. Värjäsin massan alunperin ajatuksella, että kunhan on sininen. Väri kuitenkin vähän haalistui massaa työstäessä, vaikka yritinkin värjätä sen jo alunperin tummaksi. Sitten ajattelin, että olisi kuitenkin kiva, jos sininen olisi "Hämähäkkimiehen sininen". No sellaiseksi en saanut värjättyä massaa.

Lopputulos jäi muutenkin vähän harmittamaan, olisin halunnut komeamman. Yksinkertaisessa pitäytyminen oli kuitenkin pitkälti myös aikakysymys.