Löysimme tämän brownies-ohjeen siskoni kanssa yli 10 vuotta sitten. Tämän voittanutta ohjetta emme ole vieläkään löytäneet. Ohje on kirjasta "Amerikkalainen keittokirja". Kuva ei tee oikeutta herkulle.

n. 15 leivonnaista

150 g tummaa suklaata
150 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa, joiden rakenne on vatkattu rikki
½ tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
(2 dl saksanpähkinärouhetta)


Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele vuoka, jonka mitat ovat n. 26x30 cm.

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila sitten pois levyltä. Sekoita joukkoon sokeri, munat, suola, vehnäjauhot, vanilliinisokeri (ja saksanpähkinärouhe). Kaada taikina vuokaan.

Paista uunin keskiosassa n. 25-30 minuuttia. Anna valmiin paistoksen jäähtyä vuoassa. Laita se vähintään tunniksi jääkaappiin ja leikkaa sitten neliöiksi.

OMAT KOMMENTIT:

Huomaa, että paistoksen kuuluu jäädä "raa'aksi" mutta kuitenkin kiinteäksi. Browniesien koko idea on juuri siinä. "Raakuus" ei näy valitettavasti kunnolla kuvassa. Paista ennemmin liian vähän kuin liikaa.

Kannattaa tosiaan malttaa laittaa paistos kunnolla kylmettymään jääkaappiin, sillä maku paranee. Me emme välitä siskoni kanssa pähkinöistä brownieseissa, joten niitä voi laittaa tai jättää laittamatta oman maun mukaan. Jäätelöhän sopii tunnetusti tämän herkun kanssa todella hyvin.