Afrikkalaisia tavaroita myyvä Mangomaa-niminen kauppa, joka toimii mm. netissä, aloitti toimintansa kotikutsujen merkeissä. (Kaupan nettisivut eivät toimi vielä tätä postausta kirjoitettaessa, mutta löytyvät myöhemmin osoitteesta www.mangomaa.com.) Tein kutsuille Afrikka-aiheisen kakun, jossa oli mangotäyte :)

Taustalla oleva pöytäliina ei sovi vähimmässäkään määrin taustaksi, mutta jouduin taas kerran napsasemaan kuvan puolijuoksussa :/

Pohja on 7 munan tumma kakkupohja, kostutus mango-ananas -mehulla. Täytteenä on Sunnuntain sivuilta löytynyt ohje (ohje alempana). Eristeenä normi sokerikreemi. Päällystä on jälleen kerran marmoroitua marsipaania (punaista marsipaania punaisella värillä sävytettynä ja valkoisen+keltaisen marsipaanin yhdistelmää oranssiksi värjättynä). Eläimet ja apinanleipäpuu ovat mustaa sokerimassaa ja vapaalla kädellä leikattuja. Kakun vastakkaisella puolella on vastaavat eläimet eli kirahvi, jellona ja norsu.

Täytteen ohje:

7 liivatelehteä
1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä (425/250 g)
1 prk Sunnuntai Vaahtoutuvaa Vaniljakastiketta
2 prk Sunnuntai Vaniljaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.

Valuta mangot ja soseuta. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuustot ja sokerit, sekoita joukkoon mangosose ja vaniljakastike.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada hiukan jäähtynyt seos tuorejuustoseokseen.

 

OMAT KOMMENTIT:

Jostain syystä olen tehnyt viime aikoina monta näitä marmoroituja kakkuja. Se ei ole ollut itsetarkoitus, vaan vahinko :D Ehkä tässä oli vähäksi aikaa marmoroituja kakkuja...

Kakun mausta pidettiin. En ollut siis itsekään maistanut tätä aiemmin. Itse olisinkin kaivannut vähän voimakkaampaa makua, sillä mielestäni maku jäi vähän laimeaksi. Mutta riippuu mitkä ovat makutottumukset :) Hyvältä täyte siis kuitenkin maistui.