Tällä reseptillä tehty Pätkis-kakku oli monta vuotta yksi bravuureistani. En ole tehnyt kakkua koko blogin olemassaolon aikana , joten olikin jo aika tehdä tätä pitkästä aikaa. Tosin itse en edes päässyt maistamaan.

Kakku on helppotekoinen, joten vähemmänkin leiponut uskaltaa tarttua tähän ohjeeseen.

Vantaalla sijaitseva Fazerin karkkitehdas liittyy tähän reseptiin. Katso kirjoituksen lopusta, että miten!

OHJE:

pohja:
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia
4 Pätkistä (tai vajaa 1 pss Pätkiksiä)
3 munaa

kuorrutus:
170 g tummaa tai vaaleaa block-suklaata (tavallinenkin suklaa käy)
100 g voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus: Sekoita aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

LeivinLiinan oma vinkki: Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän löysäksi/mutamaiseksi. Älä siis paista kakkua täysin kiinteäksi!

MUUTAMA SANA RESEPTISTÄ:

Tiedekuntamme ainejärjestö järjesti monena vuonna retkiä Fazerin karkkitehtaalle (suklaa) Vantaalle. Ehdin käydä retkillä niin monta kertaa, että olen jo seonnut laskuissa. Vuonna 2005 tehtaalla jaettiin opastetun kierroksen yhteydessä reseptejä, joissa oli käytetty Fazerin tuotteita. Pätkis-kakku oli yksi niistä. Resepti löytyi silloin myös Fazerin Makeasta Kotileivonnasta, mutta kun sivuja jokunen vuosi sitten uudistettiin, tämä resepti katosi sieltä. Alunperin ohje oli saatu MTV3:n kautta (reseptin oli laatinut Laura Uusitalo).

Tuo tehdasvierailu oli ensimmäinen kerta, kun törmäsin Pätkis-kakkuun. Siinä vaiheessa kakku oli muutenkin uusi juttu. Nykyäänhän vastaavia reseptejä on blogissa kuin blogissa. Helppotekoisuuden vuoksi olen leiponut kakkua mm. parilla rippikoululeirilläkin yllätykseksi muille vetäjille ja isosille. Kakun suosio on ollut aina taattu, tilanteessa kuin tilanteessa