Sisarukset juhlivat yhdessä siirtymistään eläkkeelle. Toinen heistä on asunut Japanissa, joten toiveena kakkuun oli kirsikankukat. Toinen puolestaan teki elämäntyönsä poliisina, joten siitä aihe toisiin kakkuihin. Kakut menivät yhteensä noin 100 hengelle.

Tein kaksi alla olevan kakun tyylistä kakkua:

Alla olevassa kuvassa molemmat kakut:

Tein lisäkakuksi samaa sarjaa olevan kakun (alla oleva kuva):

Alla vielä kaikki kolme kakkua:

Lisäksi tein gluteenittoman ja laktoosittoman kakun samantyyppisillä koristeilla:

KAKKUJEN TEKNISET TIEDOT:

Pohjat:
8 munan vaalea kakkupohja
7 munan vaalea kakkupohja
6 munan vaalea kakkupohja (lisäkakku)
6 munan vaalea gluteeniton kakkupohja

Kostutus:
sekamehu

Täyte:
diplomaattikreemi
mansikkahillo

"Eriste":
sokerikreemi (ei gluteenittomassa kakussa)

Kuorrute:
2 osaa DrOetkerin ja 1 osa Sallisen valkoista marsipaania (8+7+6 munan kakuissa)
Skånemejerierin laktoositon kerma (gluteeniton + laktoositon kakku)

Koristeet:
marsipaania

Värjäsin kukat Wiltonin ruusunpunaisella pastavärillä, pohjana valkoinen marsipaani. Kukkien keskusta on Sallisen keltaista marsipaania sellaisenaan. Oksat ovat pohjaltaan valkoista marsipaania, joka on värjätty Wiltonin ruskealla ja mustalla pastaväreillä. Gluteenittomassa kakussa kukkien alla on valkoisesta marsipaanista tehty laatta.

OMAT KOMMENTIT:

Mielikuvissani tein erivärisiä kukkia enkä ollut aluksi tyytyväinen näiden kukkien väriin. Kokonaisuus on kuitenkin mielestäni kaunis ja kukat näyttävät hyviltä siinä :) Tuli vähän kiire näiden koristeiden kanssa, joten äitini laittoi nuo kukkien keskustat ja värjäsi ruskean marsipaanin. Kerran näinkin päin, kun yleensä se on ollut aina minä, joka on auttanut äitiä :)

Yleisesti ottaen olen tyytyväinen näihin kakkuihin, vaikka niistä ei tullutkaan ihan sellaiset, mitä alunperin suunnittelin. Eniten jäi harmittamaan se, että kuvat piti ottaa todella kiireessä enkä ehtinyt laittaa pöytäliinaa tuohon alle :/