Opiskelukiireistäni huolimatta halusin viettää omat synttärini, koska silloin voi aina kokeilla kaikkia erikoisia ja jänniä kakkuja Viime vuonna tein Salaisen puutarhan kaivo -kakun ja tänä vuonna oli vuorossa jo kauan tekemistä odottanut teepannu-kakku.

Synttäreillä tarjottiin myös hempeitä muffineita ja macaronseja.

Alla vielä muutama kuva kaikista tarjoiluista:

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
suklaakääretorttulevyt

kostutus:
sokerivesi

täyte:
Daim-mousse

eriste:
normi sokerikreemi

kuorrutus:
vaahtokarkinmakuinen vaahtokarkkimassa

koristeet:
maalattu pastaväreillä (väreinä Wiltonin pinkki ja lehdenvihreä höystettynä valkoisella)

Leikkasin kääretorttulevyistä sopivan kokoisia kiekkoja ja käytin loput palaset sekä täytteen Daim-maljoihin.

Täytteen ohje: (Unelmakakut-kirjasta)

4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
100 g Daim-suklaata
6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa ja pilko Daim-suklaa veitsellä muruiksi. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen. Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne ½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liiveteseos on jäähtynyt hieman, kaada se ohuena juoksevana nauhana täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

OMAT KOMMENTIT:

Kakku ei ollut ollenkaan niin vaikea tehdä kuin mitä odotin ja pelkäsin. Halusin koittaa maalaamista, jotta lopputulos olisi "posliinimaisempi" ja pääsisin pois totutulta mukavuusalueeltani. Koska en kerran ole syntynyt pensseli kädessä, maalasin tarkoituksella "karskisti". Käytin ensimmäistä kertaa värien laimentamiseen alkoholia ja lopputulos oli mielestäni paljon parempi kuin mitä vedellä laimennettaessa.

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa. Olen kuullut siitä pelkkiä ylistäviä kommentteja, joten odotukseni olivat korkealla. En tiedä odotinko sitten liikaa, sillä petyin massaan. Massa oli mielestäni vähän "sitkeää" ja sen kaulitseminen kävi käsitreenistä. Maku oli mielestäni reippaan esanssinen, vaikkakin parempi kuin mitä normi sokerimassalla tai marsipaanilla.

Kun ottaa huomioon käytettävissä olleen ajan ja resurssit sekä maalaustaidon, lopputulos on ihan kelpo pläjäys. Odotin karmeampaa