Tein tässä ristiäiskakussa ensimmäistä kertaa paneelireunuksen. Ajattelin nyt näyttää, miten tein reunuksen. Ohjeen alkuperä on mainittu ristiäiskakku-postauksen yhteydessä.
(Kollaasikuvien siirron yhteydessä niistä hävisi numerot, pahoittelen.)

Ripeys on valttia!

Tarvikkeet:

leikkuuväline
sokerimassaa (tai muuta nopeasti kuivuvaa massaa)
grillitikkuja (käytin ohkaisia Eskimo-merkkisiä)
juomapillejä (käytin Ikeasta ostamiani)
vettä ja suti

1. Leikkaa sokerimassasta tarvitsemasi levyinen suikale. Pituudella ei ole väliä, sillä ylimääräisen voi leikata lopuksi pois.
(Vinkki! Itse leikkasin suikaleen tässä postauksessa esitellyllä nauhaleikkurilla. Sillä sai helposti ja nopeasti tasalevyisiä suikaleita.)

2. Paina grillitikku hennosti suikaleen alareunaan.

3. Pujota pilli sokerimassakaistaleen alle...

4. ... ja vedä se mahdollisimman lähelle grillitikkua.

5. Aseta jälleen grillitikku suikaleen päälle ja vedä lähemmäs pilliä.

6. Laita pilli jälleen suikaleen alle ja vedä lähelle grillitikkua. Älä laita pillejä ja tikkuja kuitenkaan todella tiukasti yhteen, sillä niitä on hankala sitten irrottaa. Laita pillit ja tikut kuitenkin napakasti. Tekemällä huomaat sopivan tiukkuuden.

7. Jälleen on grillitikun vuoro. Jatka näin vuorotellen niin pitkälle kuin haluat. Ota kuitenkin huomioon, että lyhyemmät palat pysyvät paremmin muodossaan ja ne on helpompi siirtää kakun reunaan. Itse en tekisi kauheasti yli 10 pillin mittaista paneelia. Paras pituus on mielestäni 8 pilliä. Tekemällä huomaa itselle parhaan pituuden.

8. Anna valmiin suikaleen kovettua muotoonsa n. 3-5 minuuttia. Jos annat kovettua kovin paljon pidempään, sokerimassa alkaa halkeilla etkä saa laitettua sitä nätisti kaarevaan muotoon (pyöreässä kakussa)

9. Poista pillit ja tikut. Leikkaa mahdollisesti ylijäänyt suikale pois. Jos paneeli tuntuu vielä tässä vaiheessa kovin pehmeältä, anna sen kuivua vielä tarpeen mukaan max. 3 min.

10. Ota paneeli varovaisesti nurinpäin käteen eli päällipuoli kättä vasten. Sivele poimujen korkeimmat kohdat vedellä ja kiinnitä paneeli kakkuun märkä puoli kakkua vasten.

Kun paneeli on kiinni kakussa, sen reunoja voi vielä tasoitella varovaisesti mikäli on tarvetta. Kannattaa kiinnittää huomiota paneelipätkien yhdyskohtaan, että kohta näyttää "saumattomalta".