Halusin nimetä tämän kakun vähän erikoisemmin ja hempeämmin, sillä kakku mielestäni vaatii tai suorastaan huutaa sitä. Pidin nuorena kovasti Salainen puutarha -kirjasta ja elokuvasta, joten siitä nimi.

Tein kakun omaksi synttärikakukseni. Moni varmasti tunnistaakin, että olen ottanut idean eräästä Wiltonin kirjasta. Tuli niin kova kiire, että jouduin luopumaan monesta yksityiskohdasta ja yksinkertaistamaan joitain juttuja, mutta tuli tästä kuitenkin söpömpi kuin mitä tekohetkellä ajattelin. Tausta tosin ei ole paras mahdollinen asettelunsakaan puolesta johtuen kiireessä kuvaamisesta.

Pohja on 2 munan tumma kakkupohja, kostutus kaakaolla, välissä minttusuklaamousse. Eristeenä normi sokerikreemi, päällä Dr.Oetkerin sokerimassaa (ks. kuva alempana). Kukat, lehdet, kivet, kattotiilet ja ämpäri ovat sokerimassaa ja/tai marsipaania. Tilasin kaksi pitkää pylvästä ennakkoon ulkomailta. Välissä oleva tanko on tikkaritikku. Katon alusta on pahvia.

Katto olisi pitänyt päällystää ensin ruskealla sokerimassalla ja kiinnittää tiilet vasta sitten, mutta en kertakaikkiaan ehtinyt. Siksi pohja vähän paistelee läpi ja näkyy erityisen hyvin sivukuvasta. Ämpäri olisi pitänyt kiinnittää tankoon nauhalla, mutta mulla ei ollut sopivan notkeaa sellaista, joten jäi ilman. Kiviä ehdin tehdä naurettavan vähän, mutta minkäs teet kun kello juoksee ja vieraat on kohta oven takana :) Kukista jäi keskustat pois kokonaan ja sininen lintu jäi kokonaan tekemättä. Lisäksi on kaikkea muuta pientä paranneltavaa, mutta pelkäsin tosiaan, että tästä tulee ihan katastrofi. Niin ei kuitenkaan käynyt vaan mielestäni lopputulos on ihan söpöhkö :) Ensi kerralla sitten voi yrittää korjata puutteita ;)

Nuo pitkät tolpat olivat vähän liian kaposet eivätkä jaksaneet lopulta kannatella kattoa loppuun asti. Tilatessani tolppia en kuitenkaan löytänyt nettikaupan valikoimista yhtään jykevämpiä, joten oli tyytyminen noihin. Olen "esitellyt" tolpat tässä tarvikepäivityksessä.