Tein kakun pikkuisen prinsessan kastejuhlaan. Idean kakun reunoilla olevaan paneeliin sain ulkomaisesta Cakeryblog-nimisestä blogista. Tossut tein Pionin kaavoilla.

Alla (epätarkka) lähikuva paneelista:

Alla lähikuva tossuista:

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
8 munan vaalea kakkupohja

kostutus:
mansikkamehu

täyte:
diplomaattikreemi
mansikkahillo

eriste:
normi sokerikreemi

kuorrutus:
vaahtokarkkimassa

koristeet:
tossut vaahtokarkkimassaa
paneeli sokerimassaa
kukat sokerimassaa

Kaikki vaaleanpunaiset osat on värjätty Wiltonin vaaleanpunaisella pastavärillä.

OMAT KOMMENTIT:

Kakusta yleisesti: Kakusta piti tulla alunperin ihan erilainen. Sen piti olla kaksikerroksinen ja väriltään ruskea-vaaleanpunainen. Muunmuassa ajan vähyydestä johtuen kakkua oli kuitenkin pakko yksinkertaistaa värimaailman ja kerrosten lukumäärän suhteen.

Paneelista: Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa tuota paneelin tekemistä. Oli kyllä tosi helppo tehdä! Aikaa siinä tietysti meni n. 1,5-2 h, että sain koko kakun paneloitua. Paneeli on kiinnitetty vedellä lyhyinä pätkinä kakun reunaan. Mielestäni tässä tekniikassa on vaikeus-näyttävyys -suhde todella hyvä. Tulen varmasti käyttämään tätä tekniikkaa uudelleenkin!

Tossuista: Olen ihaillut pitkään ensin Pionin tekemiä erilaisia tossuja ja kenkiä ja myöhemmin myös muiden tekeleitä. Olen odottanut kuumeisesti koska pääsen itsekin kokeilemaan. Piti tehdä nämäkin tossut jo hyvissä ajoin, mutta aika teki tepposet. Eikä ollut muuten mikään helppo homma näiden tekeminen. Aika monta kenkää sain tehdä ennen kuin sain kaksi suunnilleen saman väristä, kokoista ja ehjää tossua. En ole siis todellakaan tyytyväinen näihin tossuihin. Arvosanaksi antaisin välttävän. Ensi kerralla täytyy päästä tekemään kunnolla ajan kanssa.

Kokonaisuus: Tämäkin kakku päästi vähän alleen ja se näkyykin kuvissa. En ymmärrä miksi kakut ovat yhtäkkiä alkaneet pissiä, vaikka olen tehnyt ne ihan samalla tavalla kuin aiemminkin. Kostutusmäärässäkään ei ole suuria eroavaisuuksia suhteessa toisiinsa. Siitäkin huolimatta olen kuitenkin melko tyytyväinen tähän kakkuun. Tästä tuli mielestäni ihanan hempeä ja värisävyt olivat hyvät (kerrankin!). Kakku on tavallaan yksinkertainen, mutta siksi mielestäni juuri niin näyttävä. Kyllä tämä taitaa olla kuitenkin omasta mielestäni ulkonäkönsä puolesta yksi parhaiten onnistuneita kakkujani :)