Siskoni ei pidä täytekakuista. Hän pitää sen sijaan tekemästäni Daim-piirakasta ja toivoi aiemmin Daim-piirakasta tehtyä kakkua. No saamansa piti. Etukäteisyllärisynttärikakku. Ja sisko tykkäs kovasti

 

Yhdestä Daim-piirakka -annoksesta tulee siis pellillinen, jonka leikkaan yleensä pieniksi neliöiksi. Nyt leikkasin pellillisen neljään osaan ja laitoin osat päällekkäin, jonka seurauksena kakusta tuli muhkeahko   Kuva ei siis kerro sitä, miltä tämä herkku yleensä näyttää. Suklaa ja toffee eivät normaalisti tule myöskään tuolla tavalla yli, mutta nyt lorottelin niitä tarkoituksella miten sattuu.

Ohje on otettu suoraan Nasuttajalta. Tämä oli ensimmäinen "hittituotteeni", jolla aloin niittää mainetta leipurina. Varma valinta juhliin kuin juhliin!

Pohja:
4½ dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
4½ rkl vaaleaa kaakaojauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa

Kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
½ dl siirappia
2 dl kermaa

Päälle:
1 levy (200g) suklaata
4 rkl öljyä
Dajm-rakeita

Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Sekoita kuivat aineet ja vesi-rasvaseos puuharukalla. Lisää munat. Paista pellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa n. 20 min.

Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineta n. 20 min. tai kunnes seos sakenee.

Levitä kastike jäähtyneen kakun päälle.

Sulata suklaa ja lisää siihen öljy. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Dajm rakeilla.

Vinkki: Jos et malta odottaa, laita pelti pakkaseen hetkeksi niin kinuski jäähtyy nopeammin =). Voit myös "jähmetyttää" suklaakuorrutteen nopeasti pakkasessa.

Kakun voi pakastaa ja se maistuukin parhaalta, kun käy salaa nappaamassa jäisen palasen suoraan pakastimesta... ;-)
 

 

OMAT KOMMENTIT:

Tässä kakussa Daim-rakeet ovat tuolla kerroksien välissä. En laittanut niitä enää kakun päälle, koska siihen tuli tuo vaaleanpunainen suklaasiirtokuva.