En ole tehnyt vielä yhtäkään rippikakkua ja tarjotuista mahdollisuuksista olen joutunut kieltäytymään aikataulullisista syistä. Olenkin keskittynyt tuottamaan muille mahdollisuuksia tehdä rippikakkuja. Toisin sanoen olen ollut kesäisin ohjaajana rippikoululeireillä

Kesän ensimmäinen ripari on takana. Tein siellä nämä kakut. Leiripaikoissa on yleisesti ottaen heikot mahdollisuudet käyttää keittiötä, joten otin kaikki tarvittavat aineet mukaan kotoa. Jääkaapin käyttömahdollisuuttakaan ei välttämättä ole, joten kaikki aineet olivat huoneenlämmössä säilytettäviä. Elämä leireillä on lisäksi sen verran hektistä, ettei siellä ehdi eikä jaksa alkaa vääntää mitään kovin ihmeellisiä kakkuja. Nämä kakut voisi tehdä myös esim. vaelluksella.

Tarvikkeet:

  • 2 kpl kaupan valmiita kakkupohjia
  • vadelmamehua kostutukseen
  • vadelmahilloa täytteeksi
  • Marianne-rouhetta täytteeseen
  • 1 prk vaniljan makuista "frostingia" kuorrutukseen ja väliin (Betty Crocker -merkkistä, ostettu Behnforsilta Helsingistä)
  • 1 prk suklaan makuista "frostingia" kuorrutukseen ja väliin (Betty Crocker -merkkistä, Behnforsilta)
  • kotona valmiiksi tehdyt marsipaanikukat
  • vaaleanpunaisia ja vihreitä sokerikuulia
  • vaaleanpunaista ja violettia glittergeeliä

OMAT KOMMENTIT:

En ollut missään määrin tyytyväinen näihin kakkuihin, en ulkonäköön enkä makuun. Valmis kakkupohja ei ollut mikään kovin hyvän makuinen ja kostutin sitä hieman liikaa, sillä pohja vaikutti niin kuivalta. Pohjat olivat suunnilleen sen kokoiset, joihin "frosting"-purkeissa oli luvattu kuorrutteen riittävän. Kuorrutetta olisi kuitenkin saanut olla enemmän, jotta sitä olisi riittänyt kunnolla väleihinkin. Vaniljan makuinen frosting maistui mielestäni taikinalta ja oli vähän pettymys. Suklaan makuinen sen sijaan oli positiivinen yllätys. Sitä tulen varmasti käyttämään tulevaisuudessakin.

Kakkupohjat menivät kuopalle ja sekin vaikeutti osaltaan koristeiden järkevää sijoittelua. Tein kotona marsipaanilehdet, mutta ne myös jäivät kotiin. Geelispritsaukset menivät miten sattuu.

Näiden kakkujen yhteydessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon olosuhteet, joten vertaaminen sinällään muihin kakkuihin pitäisi tapahtua myös omassa kategoriassaan. Mutta silti vähän harmittaa, etteivät ulkonäkö ja maku olleet sen paremmat.