Ostin Syyspileitä varten syksyn lehti -piparimuotin. Koristeluihin en ole täysin tyytyväinen (=himmeä kiire, jolloin oli pitäydyttävä yksinkertaisissa koristeissa).

Piparitaikinan ohjeen otin Ebeltä. Kopioin sen suoraan tähän.

Fantasiapikkuleivät

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl manteliaromia (laitoin hivenen vaniljaa, kun ei ollut manteliaromia)
7 1/2 dl vehnäjauhoja (6 dl vehnäjauhoja ja yöksi taikina jääkaappiin)
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (ohjeessa oli 1/2 tl, mutta laitoin vain ripauksen)


1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja manteliaromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.

3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.

4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria (jätin pois). Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.

 

OMAT KOMMENTIT:

Tein vain puolikkaan taikinan ja siitäkin tuli melkoisesti pipareita. Hyviltä maistuivat! Vanilja-aromi sopii mielestäni hyvin tähän. Saapa nähdä, koitanko koskaan edes manteliaromilla.

Koristeet pursottelin pikeerillä. Ohjeen katsoin jälleen Ebeltä. Väreinä käytin Wiltonin punaista ja oranssia pastaväriä, Wiltonin ruskeaa pastaväriä sekä Sugarflair Coloursin autumn leaf -pastaväriä (ihanin väri ikinä, niin mun väri ).