Tänään valmistuneelle teologian maisterille menivät nämä kakut. Kakkuja oli kaksi, vaahtokarkkimassapäällysteinen ja suklaakakku. Koristetoiveena olivat siniset orvokit.

KAKKUJEN TEKNISET TIEDOT:

Pohja:
5 munan vaalea kakkupohja (vaahtokarkkimassa/mmf-päällysteinen)
6 munan tumma/kaakao kakkupohja (suklaakakku)

Kostutus:
mansikka-vadelmamehu (mmf-kakku)
minttu-Frezza (suklaakakkku)

Täyte:
diplomaattikreemi ja tuoreet mansikat (mmf-kakku) (toiveesta)
Mariannemousse (suklaakakku)

"Eriste":
sokerikreemi (mmf-kakku)

Kuorrutus:
vaahtokarkkimassakuorrute/mmf-kuorrute (mmf-kakku)
suklaaganache (suklaakakku)

Koristeet:
sokerimassaa (kukat)
marsipaania (lehdet)

Tein mmf-kuorrutteen jälleen Pionin ohjeella (kokeilin ohjetta ekaa kertaa tässä kakussa). Käytin Haribon valkoisia Chamallow (tai jotain sinnepäin) vaahtiksia. Kuorrutteesta ei haluttu kuitenkaan valkoista, joten värjäsin sitä kevyesti Sugar Flairin Navy Blue -tomuvärillä.

Orvokkien teko-ohjeen katsoin Ebeltä Mansikkamäestä. Tein orvokit samasta sokerimassasta, jota käytin poliisi-kakuissa. Mustan osuuden maalasin Wiltonin mustalla pastavärillä. Keskusta on DrOetkerin tuubivalmista keltaista "geeliä".

Lehdissä käytin Sallisen vihreää marsipaania, jota värjäsin Wiltonin lehden vihreällä ja mustalla pastaväreillä.

Suklaaganachen ohjeen katsoin Unelmakakut-kirjasta. Laitoin 1,5 dl kuohukermaa + 300 g Pandan tummaa suklaata + 2 rkl margariinia. Lisäsin suklaapalat kuumennettuun kermaan, ihan lopuksi lisäsin margariinin.

OMAT KOMMENTIT:

Kiitos Pionin ohjeen, mmf-kuorrutteen tekeminen alkaa kohta tuntua helpolta! Poissa ovat tuska ja hiki :) Tuo kuorrutteen sininen väri on mielestäni kiva, sillä se ei ole baby blue -tyyppinen, vaikka onkin vaaleansininen.

En ollut aluksi tyytyväinen orvokkien värin sävyyn. Kokonaisuudesta tuli kuitenkin mielestäni herkkä ja värit sopivat hyvin yhteen. Itse orvokkeihin olen suht tyytyväinen, sillä tein niitä nyt ekaa kertaa (piti kyllä kokeilla aiemmin, mutta aika oli toista mieltä...). Tunnistaa orvokeiksi ja se on tärkeää :)

Jätin suklaapäällysteisen kakun tarkoituksella tuollaiseksi "aaltoilevaksi". Alunperin ajattelin laittaa kakun reunalle suklaasikareita tai -tikkuja, mutta ne eivät sopineet kokonaisuuteen, joten otin ne pois.