Jos mummuni eläisi edelleen, hän olisi täyttänyt 90 vuotta syyskuussa. Sen kunniaksi järjestettiin muistoseurat. Tämä kakku meni niihin.

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
8 munan vaalea kakkupohja

kostutus:
sokerivesi

täyte:
lakkahillo
diplomaattikreemi


eriste:
normi sokerikuorrute

kuorrutus:
valkoinen marsipaani (Sallinen, DrOetker) + sokerimassa

koristeet:
marsipaani

Tummanvihreä marsipaani on saatu aikaan värjäämällä vihreä marsipaani parilla erilaisella vihreällä ja mustalla pastavärillä. Kukkien väri saadaan värjäämällä valkoista marsipaania hennosti Wiltonin Peach-pastavärillä (persikka).

Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa patchwork-tekniikkaa, joten käytin muottina isossa kukassa Tea Rose-nimistä patchwork-muottia. Leikkasin ensin muotilla koko kuvion vihreästä marsipaanista. Sitten leikkasin uudestaan vihreästä marsipaanista vihreät osat. Leikkasin samoin persikan värisestä marsipaanista persikan väriset osat. Liimasin osat vedellä yhtenäiseen pohjaan oikeille kohdilleen.

Lopuksi tomutin Tea Rose -kuvion lehdet oliivin värisellä tomuvärillä ja kukat persikan värisellä tomuvärillä. Lisäsin kukkaan hieman myös kristallijauheita, mutta väri ei ollut paras mahdollinen (pinkki ja lumen valkoinen).


OMAT KOMMENTIT:

Patchwork-tekniikka on sen haastavampi mitä monimutkaisemmista kuvioista on kyse. Vedin vähän mutkia suoraksi enkä leikannut kaikkia pieniä osia irti toisistaan. Leikkasin sen sijaan suurempia alueita, koska tarkoitukseni oli kokeilla ylipäätään kyseistä tekniikkaa. Kukan olisi voinut koota suoraan kakun päälle, jolloin siitä olisi tullut paksuudeltaan yksinkertainen eikä kaksinkertainen kuten nyt. Tein koristeen kuitenkin ajan säästämiseksi jo aiemmin.

Ollakseen ensimmäinen kerta Patchwork-kokeilu onnistui mielestäni tarpeeksi hyvin. Haastetta kuitenkin riittää.

Erityisesti jäi harmittamaan se, että kukkakuvio lätkähti hiukan väärään kohtaan eli ei aivan keskelle.

Kakun mausta täytyy mainita erikseen. Itse en ole lakan ylimmäinen ystävä, mutta tuon diplomaattikreemin kanssa se sopii todella ihanasti! Maku oli mielestäni samettisen kinuskinen