Ystäväni tilasi miehelleen yllätyssynttärikakuksi pienoisversion miehen sähkökitarasta. Lähikuvia en laittanut, koska kakku on kokonaisuudessaan niin tumma, että lähikuvista on vaikeahko saada kunnolla selvää.

Sain valokuvia, joiden perusteella tein kakun. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kakusta yksityiskohtaisempi ja enemmän yhtenevä alkuperäisen mallin kanssa. Tehtävä osoittautui kuitenkin melko hankalaksi, joten annoin itselleni luvan päästä helpommalla. Kakku on kaikenlisäksi melko pieni, joten olisi mennyt melkoiseksi näpertämiseksi :) Se, mikä jäi kuitenkin harmittamaan, on selkeä epäsuhta kaulan ja kopan (tai mikä ikinä se onkaan sähkökitarassa) välillä. Asian korjaaminen ei kuitenkaan ollut enää mahdollista siinä vaiheessa.

Pohja, täyte ja eriste: Pohjana unelmatorttulevyä, välissä suklaa-trifleä. Täytevälejä oli vain yksi. Eristeenä päällysteen ja kakun välissä oli kaakaosokerikreemiä.

Päällys ja koristeet: Päällys on valmiiksi värjättyä mustaa sokerimassaa. Harmaat/hopeiset koristeet ovat myös sokerimassaa, itsevärjättyä. Kielet ovat raakaa spagettia, joihin suihkutin helmiäissprayta. Helmiäinen ei vain pysynyt kunnolla spagetissa ja varisi helposti siitä, joten siksi nuo jotkut kielet näyttävät vähän "ruosteisilta" :P Kielten olisi lisäksi pitänyt oikeasti yltää noihin kaulan päässä oleviin harmaisiin mötisköihin, mutta spagettia käyttäen se ei onnistunut. Siksi kielet siis loppuvat "kesken", mutta noin se oli ehdottomasti parhaimman näköinen. Sankarin tiedot kirjoitin sokerikuorrutteella käyttäen apuna cocktail-tikkua. (Oikeassa kitarassa tuossa kohdassa luki valkoisella kitaran merkki.) Jotkut varmasti myös huomasivat kuvasta, että kyseessä oli vasurin kitara ja se piti ehdottomasti näkyä myös kakussa! Niin ja helmiäistä suihkasin päälle hennosti.

Vaikka itse en ollutkaan täysin tyytyväinen kakkuun, sankarille itselleen tämä oli kuulemma ollut hyvin mieluinen ja onnistunut yllätys! Se on aina mukava kuulla ja se on se tärkein muutenkin :)