Tällainen kakku meni Coca-Colasta pitävälle synttärisankarille. Enkä kyllä osannut aavistaa, mitä tuli luvattua, kun lupasin tehdä kakun...

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
5 kpl 2-4 munan tummia kakkupohjia, halkaisijaltaan n. 15-18 cm

kostutus:
sokerivesi

täyte:
suklaatrifle

eriste:
suklaasokerikreemi

kuorrutus:
punainen sokerimassa

koristeet:
valkoinen sokerimassa
kristallijauheita

Kirjoituksen lopussa on muutama kuva siitä, miten kokosin kakun, jos jotakuta kiinnostaa.

OMAT KOMMENTIT:

Tässä kakussa meni melkein kaikki mahdollinen pieleen :

1) Punainen sokerimassa ja punaiset sävyt: Katselin useassa kaupassa punaista sokerimassaa, mutta kaikissa myytiin saman päiväyksen massaa ja kaikki massat olivat jo valmiiksi kovia. Löysin lopulta pari pakettia hiukan pehmeämpää. Massa alkoi kuitenkin kuivua jo kaulitessa (!!) eikä niin ole käynyt mulla yleensä sokerimassaa työstäessäni. Sen seurauksena sokerimassa repeili tavallista enemmän, kun siirsin sen kakun päälle.

Yritin lisäksi värjätä sokerimassaa punaisella (Wiltonin Red Red), jotta se olisi enemmän aidon cokis-tölkin värinen. Lisäsin väriä vaikka kuinka paljon eikä massan väri muuttunut juurikaan. En tiedä, onko tuo punaisen sävyinen pastaväri yleensäkin noin huonoa vai onko mulle sattunut jokin maanantaipäivän purkki. Värjäystulos on ollut aina huono.

Koska sokerimassan väri jäi mielestäni laimeaksi verrattuna aitoon cokis-tölkkiin, tomutin punaisen metallinhohtoisella efektivärillä. Noh, lopputulos ei ollut siltikään niin punainen ja metallinen mitä olisin halunnut, mutta muuta ei voinut enää tehdä siinä tilanteessa.

Paremman punaisen olisi todennäköisesti saanut punaisella marsipaanilla, mutta sitä ei voinut käyttää allergian vuoksi. Myös sokerimassan kuivuudesta johtuneet ongelmat olisi pystytty tod. näk. eliminoimaan paremmin marsipaanilla.

2) alumiinin ja valkoisen väriset osat: Tein juuri käsilaukkukakun, jonka yhteydessä totesin, että valkoista sokerimassaa ei saa metallisen hopeisen väriseksi tomuttamalla massaa hopeisella kristallijauheella. En muistanut sitä ennen kuin olin jo lätkäissyt valkoiset osat tölkin päätyihin kiinni. Sokerimassa oli vähissä enkä olisi ehtinyt hakea kaupasta uutta, jotta olisi tehnyt osat uudelleen ja tällä kertaa harmaina. Oli pakko tyytyä sitten siihen laimeaan sävyyn, mikä tuli hopeisesta kristallijauheesta.

Ennakoin, että Coca-Cola -teksti on vaikea leikata sokerimassasta. Se oli kuitenkin ainut ratkaisu, minkä keksin, sillä en ole onnistunut valkoisen maalaamisessa edes Squires Kitchenin valkoisella pastavärillä. Tein tekstin reunat mustalla tussilla ja leikkarin ääriviivan mukaan. Yritin leikata mahdollisimman huolellisesti mutta tottakai mustaa jäi näkyviin tekstiin eikä sitä saanut maalattua eikä tomutettua piiloon.
Lisäksi harmittaa, että Coca-Cola -tekstin loppuosa asettui vähän huonosti paikalleen.

Tarvitseeko siis enää sanoa erikseen, etten ole alkuunkaan tyytyväinen lopputulokseen ;)

 

Tässä vielä loppuun vaihekuvat siitä, miten pääpiirteissään kokosin kakun. Minulla ei ollut mitään mallia enkä tiedä miten ihmiset yleensä kokoavat tällaiset kakut, mutta kokeilin tällä kertaa näin. Kakku on sen verran iso, etten ottanut riskiä ja yrittänyt tehdä isoa kääretorttua. Minun tuurillani se olisi kuitenkin litistynyt. Yksi vaihtoehto olisi ollut tehdä kääretorttulevyjä, koota niitä päällekkäin ja lopuksi leikata pyöreään muotoon. Minulla ei ole myöskään mitään sellaista vuokaa, jota olisi voinut hyödyntää tässä (johon kakun olisi voinut esim. koota).