Tämä piirakka meni ristiäisiin. Toiveena oli kasvispiirakka, jossa on fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia. Lopputulos koostuu kahdesta eri ohjeesta, Hellapoliisin ja Eben. Piirakan nimen otin Hellapoliisilta, koska otin täytteenkin häneltä. Samoihin ristiäisiin meni myös juustokakku ja mutakakku.

Piirakan pohja on Eben ohjeen mukaan kaksinkertaisena tehtynä (ohje on tässä siis alkuperäisessä muodossaan, ei kaksinkertaisena):

  • 2 dl perunahiutaleita tai sosejauhetta (käytin hiutaleita)
  • 1 1/2 dl lämmintä vettä
  • 100 g sulatettua margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • (suolaa)
  • 1 tl timjamia tai Provencen yrttejä

Sekoita perunahiutaleet, lämmin vesi, sulatettu rasva ja vehnäjauhot keskenään. Lisää mausteet. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kauli taikina kevyesti jauhotetullla leivinalustalla ja painele voideltuun, halkaisijaltaan 25-26 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan sekä pohjalle että reunoille. Laita kylmään.

 

Piirakan täyte, joka on mitoitettu pellillisen kokoiseen piirakkaan, on puolestaan Hellapoliisilta (eli tämä ohje vain yksinkertaisena):

  • 200 g fetajuustoa
  • Olymp vihreitä oliiveja maun mukaan
  • n. 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
  • 1 Royal paahdettu, kuoreton paprika paloiteltuna
  • 1 ruukku basilikaa silppuna
  • 4 munaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 4 dl juustoraastetta

Paloittele pohjan päälle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella).
Lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Pienennä lämpötilaa tarvittaessa.

 

OMAT KOMMENTIT:

Pohjasta: En kaulinnut taikinaa, vaan painelin sen sormin vuokaan. Taikina on melko reilu, sillä sain kaksinkertaisesta annoksesta halkaisijaltaan 2x27 cm ja 22,5 cm -vuokien kokoiset piirakat, sillä en halunnut piirakoihin paksua pohjaa.

Täytteestä: Käytin ihan tavallisen merkkisiä oliiveita, jotka olivat valmiiksi viipaloitujakin. En löytänyt yrityksistä huolimatta tuota Royal-merkkistä kuoretonta, paahdettua paprikaa, joten korvasin sen tavallisella paprikalla.