Isoäitini oli hullaantunut lehmiin. Hänellä oli paljon erilaisia lehmä-aiheisia tavaroita. Keksin joskus, että jos joskus tekisin isoäidilleni syntymäpäiväkakun, se olisi lehmä-aiheinen. Syntymäpäiviä ei enää tule, joten saatuani lähisuvun hyväksynnän tein isoäitini hautajaisiin nämä lehmä-kuosiset kakut. Koska kyse oli hautajaisista, jätin pois kaiken muun "lehmämäisen", kuten esimerkiksi hännän ja lehmän muodon. Tein kakkuja kaikkiaan 5 kpl.

Hautajaisissa tarjottiin myös valkosuklaakakkuja, joihin voit tutustua Tiinun tuotokset -nimisessä blogissa.

KAKUN TEKNISET TIEDOT (per yksi kakku):

pohja:
8 munan vaalea kakkupohja

kostutus:
mansikkamehu

täyte:
diplomaattikreemi
mansikkahillo

eriste:
normi sokerikreemi

kuorrutus:
vaahtokarkkimassa
(paitsi liivatteettomassa kakussa sokerimassa)

koristeet:
musta sokerimassa

Yksi kakuista oli laktoositon ja ilman liivatetta. Vaahtokarkeissa on liivatetta, joten korvasin vaahtismassan sokerimassalla. Diplomaattikreemi-täytteisistä kakuista saa helposti laktoosittomia vaihtamalla kerman laktoosittomaksi.

OMAT KOMMENTIT:

Tässä oli jälleen urakkaa kerrakseen, vaikka kakut olivatkin yksinkertaisia. Ensimmäistä kertaa kävi myös niin, että pari kakkua "päästi alleen" yön aikana melkoisesti. Nestettä oli valunut arviolta ½-1 dl. Koskaan aiemmin mikään kakkuni ei ole valuttanut noin paljon ja ihmettelin kovasti moista. Tein kakut aivan samalla tavalla kuin aiemminkin. Harmitti vain, varsinkin kun tahmeaa nestettä lensi kakkuja kuljetettaessa epähuomiossa myös juhlavaatteille.

Huomasin omistavani kolme erikokoista 26 cm:n irtopohjavuokaa. Olen epäillyt kokoerojen olemassaoloa aiemminkin, mutta nyt se vahvistui. Minulla on kolme eri valmistajan vuokaa, joiden kaikkien halkaisijaksi on ilmoitettu tuo 26 cm. Nuo kaikki ovat kuitenkin eri kokoisia, kaksi ainakin menee ihan sisäkkäinkin (sisäkkäin meneminen ei pitäisi olla mahdollista, mikäli vuoat ovat samankokoiset...). Joten aika suurista eroista on kyse. Ovatko muut huomanneet samaa?