1243251351_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein kakun siis gradutuutorointitapaamiseen, mutta tuntia ennen tilaisuuden alkua tuli tieto, että tapaaminen oli jouduttu perumaan. Valitsin kakkuun violetin värin siksi, että teologien haalarit ovat samanväriset (eivät kylläkään saman sävyiset kuin mitä tämä kakku) kuten myös ainejärjestön logo. Ostin värin vähän aikaa sitten Bake and Partysta eli halusin kokeilla muutenkin sitä. Kakku on livenä eri värinen kuin mitä tuossa kuvassa, koska kameran mielestä kyseessä oli sininen väri. Sain muutettua kuvaohjelmalla sävyä hiukan enemmän alkuperäisen violetin suuntaan, mutta tuokaan ei silti vastaa alkuperäistä väriä.

Kokonaisuudessaan tämä kakku epäonnistui ulkonäkönsä puolesta lähes täydellisesti. Kokeilin toista kertaa vaahtokarkkimassaa, josta tuli tällä kertaa helposti kaulittavaa, mutta ehkä vähän sitkeähköä. Lisäksi taikinaan jäi ja tuli kaikenlaisia lommoja ja koloja ja ties mitä muuta.

Vaaleat (=vaaleanvioletit) pursotukset kakun päällä ja reunoilla ovat ihan vain Flora Vispiä. Oksapursotuksista ei tullut yhtään sellaiset kuin mitä piti. Halusin kuitenkin kokeilla tämäntyyppisen kuvioinnin tekemistä. Ja harjoittelua se tosiaan vaatii.

Kukat ovat aiemmasta kakusta ylijääneitä. Suihkautin lisäksi jälleen helmiäissuihketta.

Muut tiedot: 4 munan kakku, välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Kakun ja vaahtokarkkimassan välissä on lisäksi mansikanmakuinen sokerikreemikerros.