Olen halunnut koittaa pitkään näitä suloisia leivoksia. Monissa blogeissa on kokeiltu viime aikoina Ewelynin helppoa ohjetta, jota minäkin sitten kokeilin. Ei ollut onnea ensikertalaisella, mutta tässä kuitenkin postaus ja kuvat kokeilusta.

Tässä ohje suoraan kopiotuna:

 

Macarons

100g mantelijauhetta

110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)

200g tomusokeria

4 rkl sokeria

väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineenSekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.

 

Täytteeksi laitoin Mansikkamäestä löytyneen suklaatäytteen:

 

150 g tummaa suklaata

50 g kermaa

40 g hunajaa

25 g rommia (laitoin vähän reippaammin Amarula-kermalikööriä)

50 g suolatonta voita

 

 

OMAT KOMMENTIT:

Ei ollut siis ekakertalaisella onnea. Taikinasta tuli hieman liian löysää kuten myös täytteestä. Maku oli kuitenkin hyvä. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua seuraavalla kerralla.