Tässä on lupaamani postaus koristelluista browniemaisista suklaapipareista.

Kaikki piparit:


 

Kuvat piparisarjoittain:


 

Väreistä:

Kamera vääristää värejä jonkin verran. Esim. kurpitsoiden oranssi väri oli oikeasti ikävän kirkas, mutta sointuu kuvassa kivasti muihin väreihin. Tässä kuitenkin lyhyesti kerrottuna mitä värejä käytin:

punainen: Loraus DrOetkerin nestemäistä, punaista elintarvikeväriä + reilusti Wiltonin punaista pastaväriä (Red Red). Molemmat värit ovat huonoja ja värjäystulos on huono, mutta yhdistettynä niillä sain suunnilleen sen sävyn mitä hain.

vihreä: Wiltonin Leaf Green -pastaväri ja hiukan SugarFlairin Spruce Green -pastaväriä Leaf Green oli yksinään liian kirkas näihin koristeisiin, joten Spruce Greenillä väriä sai hiukan tummemmaksi.

tummanruskea: Tummanruskean saisi laittamalla reilusti Wiltonin ruskeaa pastaväriä. Kokeilin koristelussa ruskean pikeerin tekemistä kaakaotomusokerista. Koristeiden tummanruskea väri on siis pelkkää kaakaotomusokeria. Samalla kuorrutteeseen sai suklaisen maun, mutta yhdistettynä jo valmiiksi hyvin tummaan pipariin lopputulos oli maultaan liian suklaisen tumma minun makuuni. Jos haluaa suklaisen maun, kannattaa laittaa pikeriin osa tavallista tomusokeria ja osa kaakaotomusokeria. Mielestäni kaakaotomusokerista tehty pikeeri erosi hiukan koostumukseltaan tavallisesta, valkoisesta pikeeristä ja oli suhteessa notkeampaa tomusokerin määrään verrattuna.

vaaleanruskea: Lisäsin tummanruskeaan pikeeriin jokusen tipan Wiltonin valkoista väriä.

oranssi: Wiltonin oranssi pastaväri + jonkin verran kullankeltaista pastaväriä (Golden Yellow) + jonkin verran punaista pastaväriä. Idea on, että sekoittelee niitä keskenään niin kauan kunnes saa halutun sävyn. Edellisen satsin värjäsin pelkällä oranssilla ja se oli mielestäni aivan liian kirkas. Väri oli mielestäni jotenkin ohut ja "halpa" eikä laisinkaan täyteläinen.

keltainen: SugarFlairin Autumn Leaf -pastaväri.

 

OMA KOMMENTTI: Koristelu on vielä kaukana esikuvastaan, mutta suunta on koko ajan parempaan päin. Minä kun en muutenkaan jaksa eikä ole aikaakaan tehdä niin montaa piparisatsia, että saisin koristelun onnistumaan haluamallani tavalla. Nätempiä nämä kumminkin mielestäni ovat kuin viime vuotiset. Ja noi omenat on musta tooooosi somia. Ne onnistuivatkin mielestäni noista piparisarjoista parhaiten :)