Jouduin hiljattain liikenneonnettomuuteen, jossa jäin jalankulkijana erään kulkuneuvon alle. Onneksi pääsin pelkällä aivotärähdyksellä. Ystäväni auttoivat minua mm. hakemalla sairaalasta, "hoitamalla" minua yhden päivän ja olemalla muutenkin henkisenä tukena. Tästä äärimmäisen kiitollisena halusin tehdä heille kiitoskakun. Kiitos A ja P

Otin mallia ja vinkkiä tähän kakkuun Mansikkamäen Eben kakuista. Halusin koittaa ensimmäistä kertaa brush embroidery -tekniikkaa kakun päälle (eli kostealla sudilla sivellään pursotettua pikeeriä). Eihän se nyt ihan onnistunut, varsinkin kun vapaalla kädellä tein kaikki, mutta olisi tuo voinut huonompikin olla Tästä on hyvä jatkaa opettelua ja 10 vuoden kuluttua olen jo mestari

Virheitä yms en jaksa alkaa luetella, jokainen voi katsoa ne itse kuvasta

Tekniset tiedot: Pohja oli 3 munan tumma kakkupohja, kostutus sokerivedellä. Täytteenä oli Nasuttajan "pätkishyytelö". Eristeenä oli normi sokerikreemi, päällä vaahtokarkkimassa (MMF), koristelu pikeerillä. Lisäksi sokerihelmiä.

Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa myös Pionin tapaa tehdä vaahtokarkkimassa (ohje linkin takana). Täytyy kyllä sanoa, että tähän mennessä ehdottomasti paras kokeilu MMF:llä! Tuli ihanan sileä pinta ja työstäminenkin oli helpompaa kuin aiemmin. Aion käyttää Pionin ohjetta tästä eteenkin päin, jota suosittelen muillekin lämpimästi! Minäkin käytin tässä Pionin esimerkkiä noudattaen Haribon vaahtokarkkeja (sellainen pussi, missä oli valkoisia ja vaaleanpunaisia vaahtiksia; punaiset söin ).

Tässä vielä täytteen ohje. Täyte on siis Nasuttajan pätkishyytelökakun hyytelöosuus. Linkin takana on alkuperäinen ohje kokonaisuudessaan.
 

5 liivatetta
n. ½ dl minttu- tai kaakaolikööriä
1 prk Flora Vanillaa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 pss Pätkis- suklaata (140 g)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla, lisää siihen vanilijasokeri ja tuorejuusto. Lopuksi raastettu suklaa. (Voit myös lisätä vihreää karamelliväriä.) Kuumenna minttulikööri ja liuota siihen liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada kakun väleihin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

 

Edit. Mausta huomasin seuraavaa: tällä ohjeella tehty pätkishyydyke sopii paremmin minttukeksipohjan päälle kuin kakun väliin (ks. pätkishyydykekakku). Kakun välissä maku jää laimeaksi