1247485617_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247485529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247485593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247485699_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarkoitus oli tehdä parempi versio Wiltonin kirjassa näkemästäni sydänkakusta kuin mitä oli aiemmin tekemäni ristiäiskakku. Tässä kakussa on kyllä enemmän alkuperäisen mallin näköä, mutta en ole tyytyväinen. En esimerkiksi ehtinyt liimata kaikkia kukkia, joten kakku jäi mielestäni vähän autioksi + liuta muita puutteita, joita en tässä jaksa alkaa luetella.

Tekniset tiedot:

Pohja oli gluteeniton. Sydänvuoka oli pieni, 1,5 litraa, joten kakku on 2-3 munan kakku. Äitini teki pohjan valmiiksi ja teki samasta annoksesta kaksi erikokoista kakkua, joten laitan tähän alkuperäisen viiden munan ohjeen.

  • 5 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl gluteenittomia tai proteenittomia jauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovaisesti taikinaan. Sekoita. Paista isossa voidellussa ja jauhotetussa vuoassa n. 30 min 200 asteessa.

(Huom. Jos haluat suklaakakun, korvaa 1-2 rkl perunajauhoista kaakaojauhoilla.)

Täyte: diplomaattikreemiä ja mansikkahilloa.

Päällinen ja koristeet: Päällisen ja kakun väliin laitoin eristeeksi mansikkasokerikremeä. Päällinen, kukat ja nyöri ovat itsevaalennettua vaaleanpunaista marsipaania. Kukkien sisuksena on nonparelli. Lopuksi suihkautin helmiäistä koko komistuksen päälle.