Monissa blogeissa on ollut näitä päällystettyjä kääretorttuja. Ulkonäkönsä puolesta tämä minun versioni ei onnistunut laisinkaan, mutta maku oli jälleen ihanan valloittava. Marianne-kääris on ollut yksi ehdottomista lemppareistani jo vuosien ajan.

Ohjeet ovat äidin kokoelmista. Teen aina tällä ohjeella suklaakääretortun, sillä levystä tulee mehevä eikä laisinkaan kuiva.

POHJA: (normi suklaakääretorttulevy)

  • 5 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 rkl (reiluja) vehnäjauhoja
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa n. 5-7 min.

 

TÄYTE:

  • 1 pss Marianne-karkkeja (paperipäällysteisiä)
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl rahkaa
  • 3 rkl sokeria

Rouhi Mariannet murskaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja sokeri, lopuksi vielä Marianne-murska.

Täytteestä tulee helposti aika löysää. Tällöin se pursuaa yli rullalle käärittäessä. Löysyyttä voi vähentää vatkaamalla kerman niin tönköksi kuin uskaltaa ja kaatamalla rahkasta ylimääräisen nesteen pois.

PÄÄLLYSTIN tämän kääretortun tavallisella valkoisella marsipaanilla. Torttu piti syödä samana päivänä, joten laitoin eristeeksi vain Flora vispi -vaahtoa. Vaan eipä sitten syöty samana päivänä vaan seuraavana, joten kosteus tuli reippaasti läpi. Marsipaanista tuli kyllä mukavan pehmoista, mutta ulkonäöllisesti ei kovin kaunista.

KORISTELU meni aika metsään. Vapaalla kädellä tehdyt pursotuskiehkurat eivät ole ainakaan vielä mun juttuni. Harjoittelua vaatii. Kukat otin ylijäämävarastosta (ison kukan väri oli livenä vähän eri kuin mitä kuvassa). Mutta koska torttu tuli omalle väelle, en jaksanut ruveta säätämään koristelun kanssa tuon enempää.