Tämä mutakakku meni samoihin ristiäisiin kuin Välimeren piiras ja juustokakku. Mielestäni tämä Fazerin Mud Caken ohje on paras itsetehdyistä mutakakuista tai ainakin niistä, mitä minä olen syönyt

Alla oleva kuva on otettu koeversioksi tehdystä kakusta:

Ainekset

  • 200 g Fazer Tumma leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tee näin

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera.

Vinkki! Mud Caken idea on että kakku on sisältä "raaka" ja vain reunoilta paistunut. Jäähtyneenä sitä on helpompi käsitellä ja jääkaappikylmänäkin maistuu hyvälle. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua

 

OMAT KOMMENTIT:

Olen käyttänyt tätä mutapiirakkaa tehdessäni aina tuota Fazerin leipomiseen tarkoitettua suklaata. Koostumus tai maku saattaa muuttua hiukan, mikäli käyttää muita suklaita. Tuo Fazerin suklaa on tietysti vähän arvokkaampaa, mutta mielestäni ominaisuuksiltaan sen arvoista! Voin suositella omasta puolestani tätä mutapiirakkaa erittäin lämpimästi