Tämä on ensimmäinen koskaan tekemäni autokakku. Wiltonilla olisi hyvä muotovuoka tällaisen kakun tekemiseen, mutta minulla ei ollut sitä käytössä. Kokosin kakun siis itse. Siksi se onkin "monen mallin auto"

Sain jälleen tarkat ohjeet kakun toteuttamiseen, joten tällä kertaa en säveltänyt itse juurikaan. Kakun toivottiin olevan suunnilleen tämän kakun näköinen. Täytteeksi toivottiin jotain ei-niin-makeaa.

 

Autohan näyttää lähes oikealta eikä kakulta, kun katsoo alla olevaa piirroskuvaa :D

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
8 munan vaalea suorakulmion muotoinen kakkupohja

kostutus:
sokerivesi

täyte:
rahkakermavaahto-seos
muusatut mansikat

eriste:
normi sokerikreemi

kuorrute:
sokerimassaa, jossa hiukan marsipaania
värjäyksessä käytetty pääasiassa sinistä väriä, mutta lisätty hiven keltaista

koristeet:
valkoiset osat sokerimassaa
keltaiset osat valmiiksi värjättyä marsipaania
mustat osat valmiiksi värjättyä marsipaania (Sallinen)

Käytin mustien reunusten tekemiseen marsipaanipuristinta (löytyy tästä tarvikepostauksesta). Sillä saa tehtyä todella helposti ja nopeasti mm. ohutta nauhaa! Isommat palaset, kuten renkaat ja auton takasysteemi, kiinnitin sokerikuorrutteella, muut vedellä.

OMAT KOMMENTIT:

Muotokakut/3D-kakut aiheuttavat ainakin minulle ylimääräistä sydämen tykytystä, varsinkin kun teen niitä ensimmäistä kertaa. Minulla kun ei ole niiiin paljoa kokemusta niiden tekemisestä. Pelkäsin, että tästä tulee muotopuoli, koska mulla ei kerran ollut käytössä autovuokaa. Kakun kokoaminen sujui kuitenkin paremmin kuin uskalsin toivoa, samoin kreemin levittäminen. Jos nämä molemmat menevät hyvin, ollaan mielestäni jo pitkällä! Oikeastaan ainut, mikä jäi varsinaisesti harmittamaan, oli auton leveys. Mittasuhteisiin nähden autosta tuli mielestäni pikkuisen liian leveä. Muuten olin ihan tyytyväinen kakkuun, varsinkin kun oli eka tällainen kakku laatuaan. Arvosanaksi 9 - :)