Sisarukset juhlivat yhdessä siirtymistään eläkkeelle. Toinen heistä teki elämäntyönsä poliisina, joten siitä aihe näihin kakkuihin. Toinen puolestaan on asunut Japanissa, joten toiveena toisiin kakkuihin olivat kirsikankukat. Kakut menivät yhteensä noin 100 hengelle.

Katsoin vähän ideoita SweetCaken Eijan poliisipaita-kakusta, mutta näiden kakkujen toteutus on kuitenkin omaa tyyliäni :)

Tein kaksi kappaletta alla olevan kakun tyylisiä kakkuja:

Alla lähikuva molemmista tekemistäni virkamerkeistä:

Alla molemmat kakut:

KAKKUJEN TEKNISET TIEDOT:

Pohja:
8 munan vaalea kakkupohja
7 munan vaalea kakkupohja

Kostutus:
sekamehua

Täyte:
diplomaattikreemiä
mansikkahilloa

"Eriste":
sokerikreemi

Kuorrutus:
värjättyä sokerimassaa

Koristeet:
sokerimassaa ja marsipaania

Kuorrutteen pohjana on valmiiksi värjätty sininen sokerimassa. Värjäsin sitä muistaakseni Wiltonin violetilla ja sinisellä (Royal Blue) pastaväreillä. Laitoin joukkoon myös hiukan SugarFlairin Navy Blue -tomuväriä. Tavoitteena oli poliisin kenttäasun värinen sininen. Virkamerkin sininen pohja on myös valmiiksi värjättyä sinistä sokerimassaa, jota sävytin vain vähän sinisellä ja violetilla (muistaakseni). Reunassa oleva poliisi-teksti sekä virkamerkin miekka ja reunus ovat valkoista marsipaania. Virkamerkin miekka ja reunus on tomutettu lisäksi hopeisella tomuvärillä. Virkamerkin reunuksen tein marsipaanipuristimella.

OMAT KOMMENTIT:

Sinisen värjääminen aiheutti harmaita hiuksia. Värjäsin varmaan ainakin tunnin erilaisia värivaihtoehtoja ennen kuin päädyin mielestäni tarpeeksi lähelle haluamaani väriä. Kaikenlisäksi värjäysoperaatio tapahtui klo 03 aamuyöstä, joten en siitäkään syystä muista enää 100 prosenttisen varmaksi, että mitä kaikkia värejä lopulta käytin :) Mutta olen tyytyväinen tuohon sävyyn, sillä tuon lähemmäs en olisi enää päässyt.

Jos katsoo kakkuja tarkkaan, voi huomata, että vasemman puoleisen kakun kuorrute on hivenen vaaleampi kuin oikealla olevan kakun. Se johtuu värjäysteknisistä seikoista, sillä kuorrutettuani ensin tuon oikeanpuoleisen kakun jouduin lisäämään hieman vaaleansinistä sokerimassaa, jotta kuorrutetta oli riittävästi. Siinä vaiheessa en enää jaksanut lisäämään möhkäleeseen väriä, varsinkin kun kokonaisväri ei laimentunut juurikaan.

Tarkoitukseni oli laittaa kakkujen toiselle puolelle vielä teksti Polis, kuten SweetCaken Eijakin oli laittanut, mutta aika ei antanut myöten. Se jäi vähän harmittamaan. Sekin jäi harmittamaan, että tomusokeria tarttui liikaa kuorrutteeseen ja varsinkin koristeisiin. Suurimmat sain sudittua pois, mutta varsinkin noissa virkamerkin lähikuvissa tomusokeri näkyy ikävästi :/

Yleisesti ottaen olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen. Varsinkin juuri nämä poliisi-kakut herättivät juhlissa suurta kiinnostusta ja lapset kävivät etukäteen monta kertaa ihailemassa kakkuja :)