Tämä ohje on Hellapoliisilta. Alkuperäinen reseptikokonaisuus on luettavissa täällä. Linkki on vadelmaversioon, mutta Hellapoliisilta löytyy ohje myös mustikkamousseen. Mousset ovat kuitenkin muuten aivan samanlaiset, vain marjat vaihtuvat. Ohje on tehty 8 munan kakkuun.

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna
(TAI 5dl mustikoita)

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta vadelmat/mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. 

Valkosuklaamousse:
2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

 

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita vadelmamousse toiseen väliin ja valkosuklaamousse toiseen. Anna hyytyä.