Kiitoskakku auttajille -kakusta jäi täytettä, joten tein lopusta täytteestä normaalin keksipohjaisen hyydykekakun Nasuttajan ohjeella. Tämä on ollut jo pitkään yksi lemppariohjeistani

Vuoka oli pieni, vain 15 cm halkaisijaltaan. Pohjasta tuli vähän paksumpi ja täyteosuus jäi suhteessa vähäisemmäksi kuin mitä normaalisti.

Tässä ohje sellaisena kuin mitä yleensä sen teen (eli ilman päärynäkiillettä, joka Nasuttajalla on, mutta jonka itse olen todennut turhaksi):

Pohja:

1 pötkö minttu Dominoja
n. 70 g sulatettua rasvaa

Täyte:

5 liivatetta
n. ½ dl minttu- tai kaakaolikööriä
1 prk Flora Vanillaa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 pss Pätkis- suklaata (140 g)

Sulata rasva ja sekoita se murskattuihin kekseihin. Painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla, lisää siihen vanilijasokeri ja tuorejuusto. Lopuksi raastettu suklaa. (Voit myös lisätä vihreää karamelliväriä.) Kuumenna minttulikööri ja liuota siihen liivatteet. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

 

OMAT KOMMENTIT: Tässä kuvassa näkyvässä versiossa käytin pohjassa poikkeuksellisesti mintunmakuisia Ballerina-keksejä. Sopivat todella hyvin! Lisäksi tein täytteestä niin laktoosittoman version kuin pystyin eli tuorejuusto oli Violan laktoositonta ja Flora Vanillan korvasin Valion laktoosittomalla vispautuvalla vanhan ajan vaniljakastikkeella.

Itse olen käyttänyt aina minttulikööriä. En tiedä, paljonko liköörin vaihtaminen kaakaolikööriin vaikuttaisi makuun.

Mausta huomasin seuraavaa: tällä ohjeella tehty pätkishyydyke sopii paremmin juuri tällaisen minttukeksipohjan päälle kuin kakun väliin. Kakun välissä maku jää laimeaksi

Päällä olevat koristeet ovat marsipaania ja peräisin aiemmasta kukkavarastosta.