Tämä on mielestäni todella hyvää ja ihanaa porkkanatorttua. Pehmoinen ja makea. Ohjeen olen pyytänyt ystävältä ja  ohjeen saatuani tämä on ollut pitkään yksi lempparileivonnaisista (vaikka tässä ei ole edes suklaata ).

Tällaisista tortuista on mielestäni todella haasteellista saada hyvää kuvaa, joten harjoitukset sillä saralla jatkuvat edelleen.

Ohje (yksi uunipellillinen):

pohja:

  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl rypsiöljyä
  • noin 6 dl porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja öljy. Sekoita. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Paista  175 asteessa noin puoli tuntia.

päällinen:

  • 60 g voita sulatettuna
  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa (tai muuta maustamatonta tuorejuustoa)

Sekoita ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Päällisen voi laittaa melkein heti tortun päälle, ei tarvitse odotella kauheasti jäähtymistä.