Ohje on oma sävellykseni jääkaapissa olleista laktoosittomista tuotteista, kun huomasin, etten ollut muistanut hankkia tarpeeksi oikeita aineksia. Tuli tosi hyvää!

pohja:
200 g Digestive-keksejä tai vastaavia
75 g margariinia

täyte:
2 munaa
n. ½ dl sokeria
2 dl kermaa (laktoositon)
3/4 dl vaniljakreemijauhetta + 2 dl vettä
200 g tuorejuustoa (laktoositon)
100 g vaniljarahkaa (laktoositon)
6 liivatetta

Sulata rasva ja murenna keksit. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi (2 dl) keskenään. Lisää seos kerman joukkoon ja sekoita. Yhdistä kerma-vaniljakreemijauhe -vaahto ja muna-sokeri -vaahto keskenään. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vaniljarahka. Sekoita. Liuota liivatteet tilkassa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

OMAT KOMMENTIT:

Laitoin itse sokeria 1 dl, mutta seoksesta tuli ehkä hieman liian makeaa. ½ dl riittää siis vallan mainiosti.