pohja:
200g Digestive-keksejä tai vastaavia
75 g margariinia

täyte:
2 munaa
½-1 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
6 liivatetta

Sulata rasva ja murenna keksit. Sekoita ne keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri. Vaahdota Flora Vispi. Yhdistä vaahdot. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Sulata suklaa esim. mikrossa ja lisää seokseen. Sekoita. Liuota liivatteet tilkassa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Kakun vihreä väri on saatu lisäämällä täytteen joukkoon hieman vihreää elintarvikeväriä.

OMAT KOMMENTIT:

Huomasin Kermaruusulla ihanalta kuulostaneen ohjeen omena-valkosuklaaleivoksiin ja -hyydykekakkuun. Huomasin ohjeen kuitenkin valmistujaisten kannalta liian myöhään enkä ehtinyt hankkia omenapyreetä, joka olisi tuonut kakkuun lisää makua ja vihreän värin. Niinpä tyydyin tekemään tavallisen valkosuklaakakun, jonka värjäsin hennon vihreäksi.