Kummitätini täytti jo kunnioitettavat 91-vuotta. Halusin tehdä keväisen kakun, joka ei ole kuitenkaan liian pääsiäismäinen. Viime vuonna tein hänelle narsissi-aiheiset kakut.
KAKUN TEKNISET TIEDOT:
pohja:
3 munan tumma kakkupohja
kostutus:
sokerivesi
täyte:
rommimousse
eriste:
normi sokerikreemi
kuorrutus:
valkoinen sokerimassa + hiven keltaista marsipaania; sävytetty lisäksi Wiltonin kullankeltaisella pastavärillä
koristeet:
- kukat sokerimassaa, joka sävytetty Wiltonin kullankeltaisella pastavärillä; tomutettu lisäksi Rainbow Dustin sinapinkeltaisella tomuvärillä
- lehdet vihreää marsipaania, jotka tomutettu Rainbow Dustin oliivinvihreällä tomuvärillä
-kukkien keskustoissa ja kakulle ripoteltuna on rakeita DrOetkerin uudesta neliosaisesta Summer-nonparellipurkista
Täytteen ohje:
4 munan keltuaista
1,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
3 rkl rommia
5 kpl liivatetta + ½ dl vettä
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää rommi vaahtoon. Lisää rommikermavaahto keltuaissokerivaahdon joukkoon. Lisää kylmässä vedessä likoomassa olleet liivatteet kiehuvan veden joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.
OMAT KOMMENTIT:
Olin yllättynyt kuinka hyvältä tuo täyte maistui! Tykkäsin. Halusin koittaa jotain "elegantimpaa" vaihteeksi, joten siksi rommitäyte.
Kommentit