Kummitätini täytti jo kunnioitettavat 91-vuotta. Halusin tehdä keväisen kakun, joka ei ole kuitenkaan liian pääsiäismäinen. Viime vuonna tein hänelle narsissi-aiheiset kakut.

KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja:
3 munan tumma kakkupohja

kostutus:
sokerivesi

täyte:
rommimousse

eriste:
normi sokerikreemi

kuorrutus:
valkoinen sokerimassa + hiven keltaista marsipaania; sävytetty lisäksi Wiltonin kullankeltaisella pastavärillä

koristeet:
- kukat sokerimassaa, joka sävytetty Wiltonin kullankeltaisella pastavärillä; tomutettu lisäksi Rainbow Dustin sinapinkeltaisella tomuvärillä
- lehdet vihreää marsipaania, jotka tomutettu Rainbow Dustin oliivinvihreällä tomuvärillä
-kukkien keskustoissa ja kakulle ripoteltuna on rakeita DrOetkerin uudesta neliosaisesta Summer-nonparellipurkista

Täytteen ohje:
4 munan keltuaista
1,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
3 rkl rommia
5 kpl liivatetta + ½ dl vettä

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää rommi vaahtoon. Lisää rommikermavaahto keltuaissokerivaahdon joukkoon. Lisää kylmässä vedessä likoomassa olleet liivatteet kiehuvan veden joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon.

OMAT KOMMENTIT:

Olin yllättynyt kuinka hyvältä tuo täyte maistui! Tykkäsin. Halusin koittaa jotain "elegantimpaa" vaihteeksi, joten siksi rommitäyte.