Eräästä kakusta jäi yli täytettä sekä pohjaa. Halusin hyödyntää ne mahdollisimman helposti, joten tein niistä maljoja vähän samaan tyyliin kuin aiemmin tekemäni vadelmaiset pannacotta -maljat.

Maljojen pohjalla on suklaakääretortun pohjaa palasina. "Mousse" on Unelmakakut-kirjasta Mantelisuklaakakku-nimisen hyydykekakun täyte:

4 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
100 g valkosuklaata
100 g Daim-suklaata
6 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa ja pilko Daim-suklaa veitsellä muruiksi. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen. Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne ½ dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liiveteseos on jäähtynyt hieman, kaada se ohuena juoksevana nauhana täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

OMAT KOMMENTIT:

Namilta maistui!