Piti kokeilla jo viime vuonna glögi-hyydykekakkua, mutta jäi tekemättä. Tänä vuonna korjasin tilanteen ja tein kakun Open Café -blogista löytämälläni ohjeella.
Ohje on kopioitu suoraan Opelta:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Täyte:
6 liivatetelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk Flora Vanillaa
Glögihyytelö:
6 liivatelehteä
4 dl glögiä
(joulunpunaista pastaväriä)
Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sauvasekoitinta, jotta tuorejuustokokkareet tasoittuvat. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.
Laita pohjan ympärille reunavuoka ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaaga liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Irrota reunat terävällä veitsellä ja tarjoa.
Kommentit