Piti kokeilla jo viime vuonna glögi-hyydykekakkua, mutta jäi tekemättä. Tänä vuonna korjasin tilanteen ja tein kakun Open Café -blogista löytämälläni ohjeella.

Ohje on kopioitu suoraan Opelta:

 
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

 

Täyte:
6 liivatetelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 dl kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk Flora Vanillaa

Glögihyytelö:
6 liivatelehteä
4 dl glögiä
(joulunpunaista pastaväriä)

 

Vatkaa pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sauvasekoitinta, jotta tuorejuustokokkareet tasoittuvat. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.

Laita pohjan ympärille reunavuoka ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaaga liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Irrota reunat terävällä veitsellä ja tarjoa.
 
 
OMAT KOMMENTIT:
 
Kakku oli mielestäni ihan hyvää. Olin yllättynyt kuinka vähän glögi maistui kakussa. Ensi kerralla teen pohjan joulupipareista, sillä tästä pohjasta tuli mieleen liikaa porkkanakakku. Olisin tehnyt pohjan muuten nyt jo piparkakuista, mutta siinä tapauksessa kahvipöydässä olisi ollut kaksi keksipohjaista kakkua/piirakkaa (toinen oli kinuski-suklaapiiras), joten halusin vähän vaihtelua.