Ystäväni vinkkasi tästä kinuski-suklaapiiraasta ja kokeilin piirasta jouluksi. Ohje on alunperin Dansukkerin, mutta itse ainakin katsoin ohjeen Mustapippurin sivuilta.

OHJE (kopioitu suoraan täältä):
 
 
Valmistusaika:
Alle 60 min

Henkilömäärä:
10:lle hengelle

Raaka-aineet:
 
Pohja:
60 g suolatonta voita
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
3 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria

Kinuskitäyte:
400 g makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
75 g suolatonta voita
1 dl Dansukker Ruokotomusokeria

Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadoa
40 g suolatonta voita
 
Koristeluun:
Kermavaahtoa
Suklaamakeisia

Valmistusohje:

Sulata voi. Sekoita keksinmurut, kaakaotomusokeri ja sulatettu voi keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri teflonpinnoitetussa kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista. Varo, ettei seos pala pohjaan. Anna jäähtyä hieman. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.

Murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle. Pane piiras jääkaappiin.

Koristele kermavaahdolla ja suklaamakeisilla juuri ennen tarjoilua.
 
Resepti: Dansukker

OMAT KOMMENTIT:
 
Tämä on todella tuhtia tavaraa. Mielestäni maku paranee vanhetessaan. Piiras maistuikin mielestäni parhaimmalta 3-4 päivän päästä valmistamisesta.
 
Tein piiraan halkaisijaltaan n. 18-20 cm:n, mutta seuraavalla kerralla se kannattaisi tehdä vähän isompaan. Tuo suklaakerros tuppasi olemaan hiukan liian paksu ja tuhti. Tosin tuossa 3-4 päivän jälkeen paksuus ei haitannut enää laisinkaan, sillä maku oli "tasoittunut".
 
En koristellut piirasta sen kummemmin. Reseptin yhteydessä olevasta linkistä näkee yhden tavan koristella piiraan.