Ystäväni vinkkasi tästä kinuski-suklaapiiraasta ja kokeilin piirasta jouluksi. Ohje on alunperin Dansukkerin, mutta itse ainakin katsoin ohjeen Mustapippurin sivuilta.
Henkilömäärä:
Raaka-aineet:
60 g suolatonta voita
4 dl murskattuja Digestive-keksejä
3 rkl Dansukker Kaakaotomusokeria
Kinuskitäyte:
400 g makeutettua maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
75 g suolatonta voita
1 dl Dansukker Ruokotomusokeria
Suklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadoa
40 g suolatonta voita
Valmistusohje:
Sulata voi. Sekoita keksinmurut, kaakaotomusokeri ja sulatettu voi keskenään. Painele seos irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Sekoita maitotiiviste, voi ja tomusokeri teflonpinnoitetussa kattilassa ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet. Kiehauta ja jatka keittämistä koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 5-8 minuuttia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista. Varo, ettei seos pala pohjaan. Anna jäähtyä hieman. Kaada täyte piiraspohjan päälle. Pidä jääkaapissa, kunnes kinuski on jähmettynyt.
Murra suklaa ja sekoita se kerman, muscovadon ja voin joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kaada täyte piiraspohjan kinuskitäytteen päälle. Pane piiras jääkaappiin.
OMAT KOMMENTIT:
Kommentit