Sain tämän ohjeen SLY:ltäni pääsiäis-aiheisen paketin yhteydessä. Tarkoitukseni oli tehdä tämä jo pääsiäiseksi, mutta en ehtinyt, joten tein tämän omille synttäreilleni.

Pohja:
200 g piparkakkuja tai digestivejä murustettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä/kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
2 prk persikkasosetta (Bona, Piltti tms.)
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

Päällinen:
3 prk persikkasosetta (Bona, Piltti tms.)
3 liivatelehteä
tilkka vettä

 

Murusta piparit/keksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla hakaten tai monitoimikoneen leikkurinterällä. Sulata rasva. Sekoita murustetut piparit/keksit ja rasva keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalla, jonka halkaisija on noin 22 cm.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto" sekä persikkasoseet. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Päällinen: Liota liivatteet ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita huolellisesti persikkasoseisiin ja kaada sitten varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytelöityä vähintään puoli tuntia.

 

OMAT KOMMENTIT:

Kakku oli todella hyvää! Pidin itse tästä kovasti kuten myös synttärivieraat, joilta tuli monta ihastelevaa kommenttia. Taatusti teen tätä uudestaankin, todennäköisesti monta kertaa ;) SLY:ni oli kirjoittanut ohjeeseen, että kakun voisi koristella pääsiäisen kunniaksi pääsiäiskarkeilla (niitä tuli paketin mukana, mutta ne päätyivät jonnekin aivan muualle kuin kakun päälle ). Laitoin koristeeksi sen sijaan aiemmin tekemiäni narsisseja, jotka alkoivat kyllä sulaa melkein samantein kakun päälle asettamisen jälkeen.

Ohjeessa käsketään laittaa 2,5 dl vaahdotettua Flora Vispiä, mutta laitoin siitä huolimatta koko purkillisen. Maku oli silti mielestäni kerrassaan oivallinen! Ajattelin koittaa, olisiko tästä kakuntäytteeksikin :)

Vielä kerran suuret kiitokset SLY:lleni tästä ihanasta reseptistä!