Löysin Open Cafén blogista tällaisen herkun, jota päätin kokeilla.

 

 

Ohje on kopioitu suoraan Open Cafélta.

 

Pohja:

5 dl   vehnäjauhoja

4 3/4 dl sokeria

1 tl  leivinjauhetta

1 tl  soodaa

1 tl  vaniljasokeria

1 tl  suolaa

1 dl kaakaojauhetta

50 g margariinia

2½ dl vettä

3  kananmunaa

 

Kuorrutus:

500g  tomusokeria ( 8dl )

70 g  margariinia

4 rkl maitoa

2 tl vaniljasokeria

  

Päälle:

Mariannerouhetta


 

Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Vatkaa 2 minuuttia.

Lisää vielä joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä 2 minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.

OMAT KOMMENTIT:

Tämä oli minun ja muiden syöjien mielestä ihan perushyvä piirakka. Ei kuitenkaan mikään erityinen. Olisi kaivannut meidän mielestä vielä enemmän makua.