Löysin Open Cafén blogista tällaisen herkun, jota päätin kokeilla.
Ohje on kopioitu suoraan Open Cafélta.
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g margariinia
2½ dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
500g tomusokeria ( 8dl )
70 g margariinia
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
Mariannerouhetta
Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja vesi. Vatkaa 2 minuuttia.
Lisää vielä joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä 2 minuuttia.
Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.
OMAT KOMMENTIT:
Tämä oli minun ja muiden syöjien mielestä ihan perushyvä piirakka. Ei kuitenkaan mikään erityinen. Olisi kaivannut meidän mielestä vielä enemmän makua.
Kommentit