Ohje on Lasten Iloleipurin Monta mukavaa muffinssia -vihkosesta.

 

12-15 kpl (HUOM. minimuffinia)

 
0,75 dl rypsiöljyä tai sulatettua voita
0,5 dl ruoko- tai fariinisokeria
1 muna
2,5 dl porkkanaraastetta (2 isoa porkkanaa n. 150 g)
(ripaus suolaa)
n. 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Raasta porkkanat melko hienoksi.

3. Mittaa kulhoon öljy, sokeri, muna ja raastettu porkkana.

4. Jauhomäärä riippuu porkkanaraasteen kosteudesta, joten sekoita leivinjauhe ja kaneli osaan jauhoista, lisää seos taikinapohjaan.

5. Sekoita loppuosa jauhoista taikinaan vähitellen, taikina on sopiva kun se ei enää ole löysä, mutta on vielä pehmeä, eikä kokkaroidu.

6. Nostele taikina vuokiin kahdella pikkulusikalla.

7. Kypsennä 10-12 minuuttia.

 

OMAT KOMMENTIT:

Tarkoituksena oli laittaa muffinien päälle tuorejuustopohjaiset pursotukset ja marsipaaniporkkanakoristeet, mutta aika loppui kesken. Tyydyin valmiiseen tuubista puristettavaan sokerikuorrutteeseen sekä nonparelleihin.

Tein kaksi annosta mielestäni aivan samalla tavalla. Toisesta tuli hieman karvaampi (olisiko tullut liikaa jauhoja?). Varsinkin ne karvaammat kaipasivat kuorrutteen. Itse pidin muffineista muutenkin enemmän kuorrutteen kera. Nämä eivät siis ole kovin makeita, mutta hyvä niin. Teen näitä varmasti toistekin.