Piti perustaa suolaisille oma kategoriansa, vaikka tämä onkin Makeiden Herkkujen Blogi  Piirakka maistui ainakin omaan suuhuni ja olenkin tehnyt sitä jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisään!

Kokosin ohjeen Hellapoliisin reseptien ja omien mieltymysteni pohjalta.

Pohja:
150g margariinia
3dl vehnäjauhoja
suolaa
2rkl kermaa
1rkl kylmää vettä

Nypi kuivat aineet margariinin joukkoon, lisää kylmä neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vatkaa, ettei taikina sitkisty. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle, paista pohjaa uunin alatasolla 225 asteessa n. 10 minuuttia.

 
Täyte:
feta/salaattikuutioita
parsakaalia
150 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl ruokakerma-maitoa
suolaa


Ripottele fetakuutiot ja parsakaali esikypsennetyn pohjan päälle. Sekoita loput ainekset keskenään ja kaada piirasainesten päälle. Jatka paistamista 200 asteessa n. 30 minuuttia.