Banoffee on ollut tekolistallani ties kuinka kauan. Nyt pääsin vihdoin koittamaan! Ja hyväähän se oli, tottakai. Otin ohjeen Hellapoliisilta.

Ohje kopioituna suoraan Hellapoliisilta:

Pohja:
200 g Kantolan Safari Cookies -keksejä
70 g margariinia

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)

Pinnalle:
banaani viipaleina
2 dl vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
pieniä vaahtokarkkeja


Murusta keksit, sulata margariini.
Sekoita ainekset keskenään, painele seos pienen piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Laita kondensoitu maitopurkki sellaisenaan kattilaan, jossa on vettä, anna kiehua miedolla lämmöllä kolme tuntia. Lisää vettä tarpeen mukaan lisää.
Avaa purkki, maito on tiivistynyt rakenteeltaan valuvaksi toffeeksi, joka voi olla väriltään ruskeaa tai kerman väristä.

Levitä seos keksipohjan pinnalle. Viipaloi päälle banaani.
Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljalla. Kaada kerma toffeen päälle, ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja tomusokeria.

 

OMAT KOMMENTIT:

Jätin vaahtokarkit pois eikä haitannut yhtään. Sihtasin päälle vain tummaa kaakaojauhetta.

Kondensoidusta maidosta pari sanaa niille, jotka eivät tiedä siitä: Eli kun säilyketölkkiä keittää tuon kolme tuntia siitä tulee eräänlaista toffeeta (ei näy valitettavasti kuvassa). Se on kermaisempaa ja rakenteeltaan pehmoisempaa kuin tavallinen kinuski. Tulee mieleen sellainen Naminami tai vastaava kinuski/toffeevanukas, jonka sisältö on sellaista hyytelömäistä.